Prethodni članak
Sljedeći članak

U Velikom Trgovišću aktivno je ili pred samim otvaranjem čak sedam važnih gradilišta

‘Mislim da je ovo ispravan put kojim treba nastaviti i u budućnosti i da će Veliko Trgovišće zaista biti mjesto gdje se zadržavaju investitori, ali i po svemu sudeći gradnjom privatnih stambenih zgrada da smo postali poželjno mjesto za život na čemu smo i proteklih godina radili kako bi osigurali uvjete našim investitorima i za privatne i poslovne investicije, kaže načelnik Greblički


Počekom lijepog vremena krenuli su ili uskoro kreću brojni infrastrukturni radovi u Velikom Trgovišću za koje je povučeno i dosta novca iz raznih fondova, a pomogla je i Krapinsko – zagorska županija.

Aktivna su dva gradilišta, sportskog centra i proširenja groblja, a slijedi izgradnja reciklažnog dvorišta, obnova i proširenje javne rasvjete, parkiralište kod Spomen kuće dr. Franje Tuđmana, a promjenom prostornog plana omogućena je gradnja dvjema velikim tvrtkama koje će ovdje imati i sjedište.

Ubrzo će biti raspisana nabava i kreće se u projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Velikom Trgovišću. Kako nam je rekao načelnik Robert Greblički, projekt je napravljen je projekt i prijavljen Fondu za zaštitu okoliša gdje je ostvareno sufinanciranje od 3,4 milijuna kuna, ukupni prihvatljivi troškovi su 4.530.000 kuna, pristupna cesta još milijun, što znači da je sveukupna vrijednost projekta je oko šest milijuna kuna. 'Mislim da je to hvalevrijedna stvar jer ljudi u Velikom Trgovišću osim reciklažnog dvorišta imaju i dvije firme koje se bave otkupljivanjem otpada, a je to sve zajedno jedna dobra podloga da čim manje smeća završi u prirodi i šumama i to je izuzetno dobar projekt, rekao nam je načelnik Greblički objasnivši da će veličinom i opremom biti ispoštovani svi zakonski propisi, a to je vezano uz broj stanovnika i broj kućanstava te će zadovoljavati sve potrebe mještana.


Groblje se proširuje u fazama


Ova općina također je u radovima na proširenju groblja u Velikom Trgovišću. 'Radimo dvostruka grobna mjesta i kroz mjesec dana ćemo završiti prvu kampadu na groblju i urediti staze. Također smo prošli na natječaju EU za uređenje staza na starom dijelu groblja na kojem smo dobili 15.000 eura, javna nabava je raspisana, trenutno se bira izvođač i radovi kreću za mjesec dana. Vrijednost projekta je 500.000 kuna i time će biti zaokružena prva slika na groblju u Velikom Trgovišću. Groblje se proširuje u fazama, u ovoj fazi dobit ćemo oko 60 grobnih mjesta jedno i dvostrukih. Većina onih koja se sad grade su prodana i dalje ćemo po fazama graditi prema potrebama te uređivati, kaže načelnik Robert Greblički.


Sportski centar se gradi na veliko

U punom su jeku radovi na sportskom kompleksu, što je drugo već otvoreno gradište. Podsjećamo, riječ je o projektu vrijednom čak pet milijuna kuna od kojeg će koristi imati sportaši, rekreativci i svi stanovnici. Gradi se ispod škole, s jedne strane prilaza školi bit će sprave postojećeg dječjeg igrališta koje će se na to mjesto preseliti. Uz samu školu osigurani su prostori za stolni tenis te potrebna reciklaža, ali i travnate površine, ostat će postojeći mladi voćnjak, ozelenjeni zemljani nasip, a unutar toga izgradit će se školski trg s mini gledalištem. Dalje, na površini od 15.000 četvornih metara bit će čak dva košarkaška igrališta. Oko jednog s jedne i druge strane izgradit će se igrališta za badminton, a oko drugog travnate površine. Između dva košarkaška igrališta bit će zemljani humci. Slijedi, gledajući od škole prema nogometnom igralištu, pravo rukometno igralište, do njega igralište za odbojku na pijesku i pješčane površine za dječju igru. Dakako, unutar svega toga bit će uređene i stazice, ali i nekoliko staza za trčanje raznih duljina, 385, 400 i ravna atletska staza dužine 75, a širine pet metara. Svi nabrojani, ali i brojni drugi sadržaji popu mjesta za skok u dalj, start workouta ili novozasađenih voćnjaka i drvoreda ovaj će sportski centar doista uzdići sportske aktivnosti u Velikom Trgovišću na najvišu moguću razinu.


Novu rasvjetu će dobiti i koji je imaju i koji je još nemaju


Općina Veliko Trgovišće je i u pripremi javne nabave za kompletnu obnovu javne rasvjete na cijelom području općine. 'To je projekt vrijedan oko 3,5 milijuna kuna, a njime ćemo promijeniti kompletnu postojeću javnu rasvjetu i dograditi javnu rasvjetu na mjestima na kojma je još nema. Početak samih radova očekuje se u lipnju, tako da će do osmog, devetog mjeseca, bez obzira na izbore, taj dio trebao biti završen.
Parkiralište kod Spomen kuće dr. Franje Tuđmana
Ono čemu će se mnogi obradovati, zbog pozicije Spomen kuće dr. Franje Tuđmana je činjenica da se tu gradi parkiralište. 'Tu bih zahvalio na potpori Županiji koja je uvidjela da je tu parkiralište zaista potrebno tako da je Županija osigurala 100.000 kuna za izgradnju tog parkirališta prošle i toliko u ovoj godini. Iskreno se nadam da do Dana općine, a to je dan rođenja prvog hrvatskog predsjednika, da ćemo se svi zajedno parkirati na novom parkiralištu i položiti vijenac prvom hrvatskom predsjedniku. Zahvaljujem županu Kolaru što je prepoznao važnost ovog projekta, zadovoljno kaže načelnik Greblički.


Dolaze dvije velike tvrtke koje će ovdje imati i sjedište


Od ostalih događanja na području Općine Veliko Trgovišće je promjena prostornog plana. 'Imali smo izmjene i dopune prostornih planova zbog naših investitora koji grade u Velikom Trgovišću. Želim im dobrodošlicu i veseli me činjenica što smo im promjenom prostornog plana omogućili uvjete gradnje i u ovo vrijeme korona krize i nekakvih restrikcija koje nas iz dana u dan prate, mi gradimo punom parom. Očekujemo i sam prolazak kolektora kroz našu industrijsku cestu koja je u planu za rekonstrukciju do kraja ove godine. U to smo isto ostvarili sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i ja se nadam da će još biti koji natječaj za gospodarske zone jer bez firmi, tvornica, radnih mjesta ni mi svi ne možemo dalje. Ovdje sada dvije ogromne firme sele u Veliko Trgovišće i ne samo da sele i tu će proizvoditi već će tu biti i njihovo sjedište. Mislim da je ovo ispravan put kojim treba nastaviti i u budućnosti i da će Veliko Trgovišće zaista biti mjesto gdje se zadržavaju investitori, ali i po svemu sudeći gradnjom privatnih stambenih zgrada da smo postali poželjno mjesto za život na čemu smo i proteklih godina radili kako bi osigurali uvjete našim investitorima i za privatne i poslovne investicije. Mislim da smo u tome uspjeli i baš je istraživanje Zagorskog lista pokazalo da smo treća najpoželjnija destinacija za kupnju stanova u Krapinsko – zagorskoj županije i veseli me da je to tako, zaključio je načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook