Prethodni članak
Sljedeći članak

U ovoj općini velike investicije: Asfaltiraju se ceste, uređuju zgrade i rasvjeta


Općini Zagorska Sela je po javnom pozivu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine odobreno sufinanciranje u iznosu od 22.700,00 eura  za uređenje i asfaltiranje makadamskog dijela nerazvrstane ceste Brezakovec – Sladović. Ostatak potrebnih sredstava će sufinancirati Općina Zagorska Sela iz svojih proračunskih sredstava.

Općina Zagorska Sela je također i u fazi izvođenja radova vraćanja u ispravno radno stanje infrastrukture – nerazvrstanih cesta financiranih iz Fonda solidarnosti Europske unije posredstvom Krapinsko- zagorske županije i preko Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u ukupnoj vrijednosti od oko 485.000,00 eura.

– Radovi se izvode na nerazvrstanim cestama u naseljima Zagorska Sela, Brezakovec, Ivanić Miljanski, Miljana, Luka Poljanska i Poljana Sutlanska. Zahvaljujemo na razumijevanju za iskazanim potrebama Krapinsko-zagorskoj županiji i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture – poručuju načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak.

Po natječaju Ministarstva kulture i medija za zaštitu nepokretne kulturne baštine Općini Zagorska Sela odobreno je sufinanciranje u iznosu od 21.235,00 eura za završnu fazu sanacije zgrade prve pučke škole u Zagorskim Selima. Riječ je o soboslikarskim radovima  i izolaterskim radovima  u podrumu zaštićenog kulturnog dobra. Po završetku planiranih radova zgrada će se moći koristiti za planiranu namjenu kao izložbeno-muzejski prostor.

U pripremi je i postava 15 solarnih rasvjetnih tijela u naseljima Bratkovec i Pušća, na područjima gdje ne postoji električna mreža za javnu rasvjetu, a postoje opravdani zahtjevi mještana za uvođenje javne rasvjete:

– Riječ je o svojevrsnom pilot projektu postave solarnih rasvjetnih tijela koji će se ukoliko se pokaže uspješnim primijeniti i u ostalim područjima gdje nema preduvjeta za uvođenje javne rasvjete – izvijestili su nas iz Općine Zagorska Sela.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook