Prethodni članak
Sljedeći članak

U 81. godini preminuo Zvonko Špišić

Zvonko Špišić nikada nije završio glazbenu školu i objavio je preko 320 skladbi, a Zagorcima će ostati u sjećanju svojim izvedbama na Festivalu kajkavskih popevki

  • foto: screenshot YouTube/HRT

    foto: screenshot YouTube/HRT

  • Ana Bešenić i Zvonko Špišić

    Ana Bešenić i Zvonko Špišić

  • foto: screenshot YouTube/HRT
  • Ana Bešenić i Zvonko Špišić

U 81. godini nakon duge i teške bolesti preminuo je Zvonko Špišić, poznati šanasonijer, tekstopisac, aranžer i likovni umjetnik.

Omiljeni Zagrepčanec i dečko s Trešnjevke bio je poznat po sudjelovanjima na brojnim festivalima u Zagrebu i Krapini na kojima je izvodio skladbe povezane sa Zagrebom i Zagorjem dok je napisao i niz mediteranskih skladbi.

Rođen je 26. veljače 1937. u Zagrebu, a glazbom se počinje baviti 1958. godine. Nikada nije završio glazbenu školu, a objavio je preko 320 skladbi te je za svoj rad primio šezdesetak domaćih i inozemnih nagrada i priznanja. Kao likovni umjetnik priredio je 18 samostalnih i veliki broj skupnih izložbi. Objavio je tri knjige s tekstovima svojih pjesama, od kojih mnogi spadaju u antologiju hrvatske lirike.

Pisao je i mnoga scenska djela, djela te brojne šansone od kojih su neke 'Milioner', 'Bicikl', 'Kockar', a Zagorcima će uvijek ostati u sjećanju kao izvođač 'Suze za zagorske brege' koju je napisala Ana Bešenić,  prvo otpjevao Vice Vukov, dok ju je Špišić uglazbio.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook