Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Tomo Medved uručio ključeve stanova hrvatskim braniteljima

Stambeno je zbrinuto 7 obitelji stradalnika Domovinskog rata dodjelom 4 stana, dva stambena kredita i jednom financijskom potporom za kupnju prve nekretnine, u ukupnoj vrijednosti od 310 tisuća kuna


Ministar branitelja Tomo Medved uručio je danas u krapinskoj Gradskoj vijećnici hrvatskim ratnim vojnim invalidima i braniteljima iz Domovinskog rata rješenja i ključeve dodijeljenih stanova. Stambeno je zbrinuto 7 obitelji stradalnika Domovinskog rata dodjelom 4 stana, dva stambena kredita i jednom financijskom potporom za kupnju prve nekretnine, u ukupnoj vrijednosti od 310 tisuća kuna.

-To je samo jedan u nizu koraka koje Ministarstvo hrvatskih branitelja poduzima u stambenoj skrbi, prioritetnom području djelovanja, jer odgovarajuća stambena skrb je preduvjet za normalan život. U 2017. godini intenzivirali smo stambeno zbrinjavanje. Naime, još je više od 11 tisuća zahtjeva na listi prvenstva, a neki datiraju još iz 1996. godine. U protekla 4 mjeseca stambeno smo na odgovarajući način zbrinuli 350 obitelji, a do kraja ove godine imamo u planu zbrinuti još 550 obitelji. Od svih ministarstava zatražili smo da stave na raspolaganje stambene jedinice koje nisu u funkciji da bismo ih priveli svrsi i stavili na raspolaganje. Hvala i Vladi koja je ove godine za Ministarstvo osigurala 200 milijuna kuna više u proračunu, od čega 50 milijuna za stambenu skrb branitelja. Dodjeljujemo i financijske kredite i mjere potpore i tim modelima očekujemo u doglednom vremenu zbrinjavanje svih stradalnika Domovinskog rata – istaknuo je ministar Tomo Medved u Krapini. Ministar je uputio zamolbu svima koji još čekaju na prioritetnoj listi da imaju razumijevanja i strpljenja te zahvalio svim Zagorcima koji su dali doprinos obrani domovine.

Ključevi stanova uručeni su Željku Kereši iz Konjščine, koji je dobio stan u Konjščini, Michaelu Bonda iz Zagreba koji je dobio stan u Bregani, Davoru Drakšiću iz Zagreba, koji je dobio stan u Samoboru te Božidaru Juračiću iz Domašinca, koji je dobio stan u Humu na Sutli. Vlatka Gretić iz Gornje Pušće dobila je kredit za dovršenje kuće, Zdravko Šanjug iz Lepajaca kredit za poboljšanje uvjeta stanovanja, a Mladen Deščak iz Svete Nedelje financijsku potporu za kupnju ili izgradnju prve nekretnine.

-Zahtjev za rješavanjem stambenog pitanja dao sam još prije 20 godina i sada sam konačno to i dočekao. Trebamo urediti i adaptirati kuću, dotrajali krov, prozore, malo proširiti prostor. U kući živi nas petero, dvoje djece, supruga i baka i ovo će nam puno značiti – rekao nam je Zdravko Šanjug.

Zadovoljstvo što je Krapinu posjetio ministar Medved s državnom tajnicom Nevenkom Benić, Krapinčankom, izrazio je gradonačelnik Zoran Gregurović, koji je naglasio da Grad ima odličnu suradnju s Ministarstvom i braniteljskim udrugama, s kojima se zajednički javlja na projekte. - Posebno mi je drago da su odobrena sredstva od strane Ministarstva branitelja za projekt gdje Grad sudjeluje kao partner s udrugom Gromovi, da se postavi jedno obilježje za sve Zagorce poginule u Domovinskom ratu. U Krapini imamo mnogo spomenika, no osim Ulice hrvatskih branitelja nemamo niti jedno obilježje za branitelje, osim križa na gradskom groblju. Zadovoljstvo mi je što je za lokaciju izabran Perivoj Janka Draškovića, ispod Starog grada, koji će postati mjesto gdje će se moći odati poštovanje svim poginulim braniteljima s našeg područja. To je na neki način i simbolika, jer je u blizini Ulica hrvatskih branitelja, a ponad perivoja je Stari grad iznad kojeg je postavljen 18 – metarski jarbol s velikim hrvatskim barjakom, pa je lokacija odlična i nadam se da će se što prije realizirati – naglasio je gradonačelnik Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook