Prethodni članak
Sljedeći članak

SRAMOTA!!! Opet vandalizam na sjenici škole u Zaboku: ''Volimo tu sjenicu, jer ona je postala simbol upornosti i zajedništva‼️''


Kako je objavljeno na Facebook strani ŠUDIGO Zabok, u noći na nedjelju ponovno je došlo do vandalizma na sjenici kod škole. Objavu iz škole prenosimo u cijelosti i pridružujemo se osudi sramotnog vandalskog čina.

''U stalnom nastojanju da našim učenicima omogućimo što ljepše školsko okruženje i stvorimo predivno mjesto za druženje i okupljanje mladih, izgrađena je u školskom dvorištu sjenica u čijoj je realizaciji sudjelovala cijela lokalna zajednica. Sjenica se povremeno koristi  za likovne radionice i za održavanje nastave na otvorenom, a izgrađena je prema ideji naših učenika, profesora i ravnateljice škole te uz podršku osnivača KZŽ, Grada Zaboka i lokalnih  poduzetnika.

Unatoč mnogobrojnim izazovima oko izgradnje, uspjeli smo  zajedničkim zalaganjem izgraditi sjenicu kvalitetno i profesionalno. Usred noći, na nedjelju, sada već po drugi put dogodio se požar i paljenje sjenice.

Tužno.

Ne, nećemo zbog neodgovornih i bahatih pojedinaca posustati!

U najskorije vrijeme obnovit ćemo sve što je uništeno, stolove i sjedalice, nagorjelu drvenu konstrukciju, a po povratku naših učenika sjenicu učiniti još ljepšom za boravak svih onih koji istinski uživaju u tom malom posebnom prostoru.

Ravnateljica posebno zahvaljuje savjesnoj osobi koja je pozvala vatrogasce te vatrogasnoj službi na brzoj intervenciji i policiji koja je izvršila očevid.''

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook