Prethodni članak
Sljedeći članak

SLUŽBENE NOMINACIJE: Čak četiri albuma iz Zagorja nominirana za Porin

Foto: Porin Promo


Na svečanom proglašenju nominacija u srijedu navečer objavljeno je tko je sve u utrci za najprestižniju glazbenu nagradu Porin!

Jubilarni 30. Porin već je večeras na nominacijama dao za naslutiti kako će ovo biti uzbudljiva i neizvjesna dodjela – Parni Valjak i Matija Cvek sa suradnicima osvojili su nominacije u čak sedam kategorija! Po četiri nominacije, zajedno sa svojim suradnicima, osvojili su Darko Rundek, Silente, Chui, Vanna i Davor Križić.

Posebnost ovog Porina svakako je i broj prijava – u odnosu na prošlu godinu prijavljeno je čak 40 albuma više u kategoriji Album godine.

-Glasačko tijelo je u prvom krugu glasanja svoje favorite biralo među ukupno 2129 ovogodišnjih prijava u 37 kategorija. Bilo je čak 303 prijavljenih albuma što je 40 albuma više nego prošle godine, 379 skladbi za Pjesmu godine, a 84 prijave za kategoriju Novi izvođač - rekla je Glavna tajnica Porina Ivana Martinac.

Ono što je posebno zanimljivo Zagorcima jest i da su među nominiranima za 30. Porin čak četiri albuma iz Zagorja, no, ono što je, nažalost, sigurno jest to da jedan od njih sigurno neće dobiti nagradu. 

Razlog tome je što se dva zagorska albuma bore za istu nagradu, odnosno, oba su nominirana u kategoriji Najbolji album pop-folklorne glazbe, a to su album 'Za pajdaše' Kvarteta Gubec i festivalski album raznih izvođača pod nazivom 'FESTIVAL KAJKAVSKIH POPEVKI - KRAPINA 2022'. S njima je u istoj kategoriji nominiran i 'Zakon ljubavi' kojeg izvode Džentlmeni.

Ostala dva zagorska albuma, onaj Tomislava Golubana i J.R. Augusta su pak u različtim kategorijama.

U kategoriji Najbolji album rock glazbe nominirani su:

„20 Years On The Road“ Tomislava Golubana, zatim „Javi se kad stigneš“ grupe Vatra i „Kao sad“ Daleke Obale.

U kategoriji Najbolji album alternativne glazbe nominirani su:

Ivan Grobenski s albumom „Apocalipstick“, zatim Barbara Munjas s albumom „Right Place & Right Time“ i J.R. August s albumom „Still Waters“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook