Prethodni članak
Sljedeći članak

Reakcija dožupana Vidičeka!

Povodom članka u Večernjem listu pod naslovom «Na pomolu je prekid suradnje Grada i škole», članka u Jutarnj


Povodom članka u Večernjem listu pod naslovom «Na pomolu je prekid suradnje Grada i škole», članka u Jutarnjem listu pod naslovom «Donjostubička koalicija protiv novopredloženih članova Školskog odbora» i članka u Zagorskom listu pod naslovom «Tko imenuje školske odbore?», molim da objavite slijedeće:

mr.sc. Zorko Vidiček

Na konferenciji za novinare aktualne donjostubičke koalicije koju su održali predvodnici aktualne vlasti u Gradu Donja Stubica Miljenko Hrenek, gradski vijećnik, predsjednik donjostubičkog ZS-a i Anđelko Glivar, gradski vijećnik, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, o temi imenovanja članova Školskog odbora Osnovne škole Donja Stubica, čin imenovanja Stjepana Jelečkog članom Školskog odbora okarakteriziran je kao «politički primitivizam i revanšizam», «pokvareni čin SDP-a», «lov u mutnom».

Nelogično je da imenovani predstavnici gradske vlasti u Donjoj Stubici prvo sazivaju konferenciju za novinare na kojoj barataju navedenim izrazima, a onda zaključuju da će na idućoj sjednici Gradskog vijeća donijeti zaključak kojim će od Županije zatražiti obrazloženje imenovanja člana Školskog odbora. Logično bi bilo da su najprije zatražili obrazloženje, a nakon toga da su odlučili da li će sazivati konferencije za novinare.

Primjeri političkog primitivizma, vezani uz Osnovnu školu Donja Stubica, kojeg se Županijsko poglavarstvo i građani Donje Stubice dobro sjećaju, djelo su Gradskog odbora HDZ-a:

Prvi se dogodio kad je na prijedlog Gradskog odbora HDZ-a smjenjen ondašnji ravnatelj Osnovne škole u Donjoj Stubici Mučnjak, a HDZ-ova ministrica je za ravnateljicu postavila “povremenu kuharicu” jednog HDZ-ovog ministra. To je izazvalo nezapamćeni revolt građana Donje Stubice, pa su na dan postavljanja ove ravnateljice u školu umjesto djece došli roditelji i masovnim javnim prosvjedom su istu prisilili na ostavku. Ovakav slučaj nije zabilježen u čitavoj Hrvatskoj od njezine samostalnosti.

Drugi se dogodio kad je Gradski odbor HDZ-a za ravnatelja Škole predložio ondašnjeg predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, koji je falsificirao diplomu. Ovakav slučaj isto tako koliko nam je poznato u Hrvatskoj nije zabilježen.

Sudionici ovih događaja i pripadnici političke opcije koja ih je izazvala ne mogu pretendirati da budu imenovani u školski odbor osnovne škole kojoj su kontinuirano nanosili štetu.

S druge strane, novoimenovani član Školskog odbora Stjepan Jelečki je do prije šest mjeseci obnašao dužnost predsjednika Gradskog vijeća više od sedam godina, u vremenu kad je suradnja gradske vlasti i osnovne škole bila korektna i krajnje primjerena.

Procjenjujući jedan i drugi prijedlog Županijsko poglavarstvo je ispred Županije kao osnivača Škole, koji ima obvezu osiguranja sredstava za njezin rad, donijelo logičnu odluku imenujući Stjepana Jelečkog za člana Školskog odbora.

ZAMJENIK ŽUPANICE

mr.sc. Zorko Vidiček

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook