Prethodni članak
Sljedeći članak

[RADNO U KRAPINI] Gradi se nogostup i moderniziraju nerazvrstane ceste

Završena je sanacija klizišta ponad željezničke pruge, a traje i ovogodišnji ciklus sanacije prometnica


izgradnja nogostupa u Ulici hrvatskih branitelja

Opasno klizište Hušnjakovo iznad željezničke pruge u Krapini sanirano je. Investitor je bila HŽ Infrastruktura, a radovi vrijedni 845 tisuća kuna bez PDV – a.

Planinarska staza

- Još prošle godine došlo je do odrona zemlje i klizišta na prugu, što je predstavljalo ozbiljne smetnje u prometovanju vlakova jer su nakon toga padala stabla i na samu prugu. Sada je to klizište sanirao – ispričao je gradonačelnik Zoran Gregurović, dodajući da će Grad urediti i jednu stazu na tom dijelu.

- Gore je nekad postojala staza koja je išla od Hušnjakovog prema Franjevačkom samostanu kao planinarski put. Taj put na proljeće planiramo urediti, kako bi se ta staza opet osposobila za pješake odnosno da se spoji Hušnjakovo s Franjevačkim samostanom – kaže Gregurović. U tijeku su i brojni radovi na sanaciji i modernizaciji nerazvrstanih cesta na području grada Krapine. - Između ostalog, u tijeku su radovi na izgradnji nogostupa u Ulici hrvatskih branitelja od ulaza u OŠ Augusta Cesarca pa sjeverno prema separaciji odnosno do Konzuma, gdje će se izgraditi nogostup s javnom rasvjetom i spoj na šetnicu koja ide uz Krapinčicu. Za taj projekt odobreno nam je od MUP - a po programu sigurnosti cestovnog prometa 650 tisuća kuna i očekujemo da će do konca studenog ti radovi biti završeni – pojasnio je gradonačelnik.

Brojne dionice

Osim nogostupa, u ovogodišnjem natječaju koji je proveden, a na kojem je posao dobila tvrtka Colas, bilo je još dionica. Neke su već završene, dok dio još predstoji za odrađivanje. Tako je presvučeno asfaltom oko 600 metara preuzete županijske ceste od Lepajaca prema Donjoj Šemnici i kroz Pekel. Polovica ceste asfaltirat će se iduće godine. Također, asfaltirane su ceste u Vidovcu Krapinskom, od Bobovja prema Vidovcu i Puhima, nerazvrstana cesta Lepajci – Kantolići i uz željezničku prugu od KTC – a prema Pristavi, a još je preostao za asfaltirati dio županijske ceste, odnosno glavna cesta kroz Škarićevo u dužini 700 m. – Isto toliko bi stavili u natječaj za iduću godinu s obzirom na izrazito loše stanje te ceste, pogotovo u sjevernom dijelu. Treba se asfaltirati i manja cesta u Škarićevom kod Pavlinića, u planu je da se napravi rekonstrukcija ceste u Podgori Krapinskoj od Bajcera odnosno raspela do škole u Podgori, gdje će se urediti nogostup s druge strane i nakon toga će se cesta presvući novim asfaltnim slojem – navodi gradonačelnik Gregurović. U tijeku su i radovi u Bobovju, gdje je zamijenjena podzemna infrastruktura, vodovod, plin, dio odvodnje na dionici od društvenog doma u Bobovju pa prema gospodarskoj zoni. Uređen je i dio nerazvrstane ceste u Doliću od križanja do Bjelčića, a uređen je i također prilaz prema željezničkoj stanici u Doliću s parkirnim mjestima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook