Prethodni članak
Sljedeći članak

Radnici na svakih nekoliko metara

Još se samo na malom dijelu ceste od Huma Zabočkog preko Brezove, Grdenaca i Ciglenice Zagorske do rotora u Švaljkovcu n


Još se samo na malom dijelu ceste od Huma Zabočkog preko Brezove, Grdenaca i Ciglenice Zagorske do rotora u Švaljkovcu ne rekonstruira, odnosno ne proširuje cesta te ne gradi mješovita kanalizacija i nogostup

Svugdje se radi

Radovi nisu u punom jeku još samo u središtu Ciglenice Zagorske, a na preostalih pet kilometara dionice radnici se mogu vidjeti na svakom koraku. Radovi su, ovisno o dionici, u različitim fazama.

Podsjećamo, riječ je o rekonstrukciji županijske ceste od Huma Zabočkog do Švaljkovca, ukupne dužine 6295 metara na koju se, osim na cestu Krapina Švaljkovec, nakon zatvaranja pomoćnih ulaza i izlaza na autocestu od Zaboka do Krapine preselio velik dio lokalnog i tranzitnog prometa.

Rekonstrukcijom će se cesta proširiti na šest metara, sagradit će se 5790 metara nogostupa te na dijelovima mješovita kanalizacija, što sa 12 milijuna kuna financiraju Hrvatske ceste. Početak radova u Humu Zabočkom obilježen je 19. rujna prošle godine kada je rečeno da će radovi što ih obavlja poduzeće Ceste Varaždin biti završeni za 150 dana.

Građani su zadovoljni

Tijekom rekonstrukcije cesta nije zatvorena za promet. U zoni radova promet se regulira prometnom signalizacijom. Građani s kojima smo razgovarali, a koji žive uz ovu prometnicu nemaju nikakvih pritužbi.

Dečki rade prilično brzo, čini se dobro i nema nikakvih problema kažu mještani zadovoljni što će cesta zbog nogostupa biti mnogo sigurnija za sve njih. Ipak svi se nadaju, kako je i rečeno na otvaranju ovih radova, gradnji spojne ceste Zabok Krapina kako bi se promet s ove prometnice ipak preusmjerio.

U Humu Zabočkom djelatnike Ceste Varaždin zatekli smo kako nogostup presvlače slojem asfalta, u Mirkovcu su cijevi položene i kanali zatrpani, a kanalizacija se dalje postavlja prema Ciglenici Zagorskoj.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook