Prethodni članak
Sljedeći članak

PROMET NIJE ŠALA NI OPASNOST MALA: Vrtićevci kroz igru učili o ponašanju u prometu

Svake godine za vrtiće je osigurana i didaktička oprema u vrijednosti 30 tisuća kuna


U Dječjem vrtiću Sveti Križ Začretje danas je održana akcija 'Promet nije šala ni opasnost mala'. U akciji ove godine sudjeluju mališani iz 30 dječjih vrtića s područja županije.

Program podizanja svijesti kod najugroženijih sudionika u prometu, djece predškolskog uzrasta, pokrenut je kroz rad Savjeta za sigurnost u prometu, tijekom 2002. godine. Cilj je bio kroz igru i natjecanje djecu educirati o važnosti sigurnog kretanja u prometu. Svake godine se akcija provodila u jednom od dječjih vrtića na području KZŽ, a Savjet je organizirao nabavu didaktičke opreme koja se svim vrtićima koji su sudjelovali na akcijama dijelila kao nagrada za sudjelovanje. Od 2009. godine istu je praksu nastavio i Odbor za sigurnost u prometu KZŽ, a akcija je prozvana „Promet nije šala, ni opasnost mala“.

Mališanima je dobrodošlicu poželio načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos. - Svaka akcija koja se odvija kod nas je dobrodošla, a suradnja sa Županijom i predstavnicima MUP – a je hvalevrijedna. Vrata Dječjeg vrtića su uvijek otvorena, zato smo i sagradili ovaj objekt, da djeci pružamo ono što je najbitnije, a to je sigurnost i zdravlje – rekao je Kos.

Gordan Tramišak iz Županijskog odbora za sigurnost prometa KZŽ istaknuo je da nikada nije prerano započeti edukaciju s djecom u bilo kojem pogledu i životnoj branši. - Promet je svuda oko nas, čim izađemo iz kuće, iznimno je važno da djeca što ranije znaju što više o prometu. Njima to nije teško, uglavnom uče kroz igru, vrlo lako usvajaju znanja. U prometu vrebaju mnoge opasnosti i trebaju biti oprezni – rekao je Tramišak.
Vrtići će dobiti didaktičku opremu, pomoću koje će polaznici još lakše usvajati znanja u prometu, a u tu namjenu osigurano je 30 tisuća kuna svake godine.

Martina Jakuš, Ravnateljica Dječjeg vrtića Sveti Križ Začretje, napomenula je da je od najranije dobi važno djeci pružiti iskustvo, konkretne situacije u kojima oni mogu učiti o svijetu oko sebe, pa tako i prometu. - Djeca prihvaćaju sve što je novo i zanimljivo, ova današnja igra napravit će puno novih poticaja za odgoj i rad – istaknula je Jakuš.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook