Prethodni članak
Sljedeći članak

Presretač lovio po Zagorju: 'Pala' su dvojica, jedan vozio ne samo prebrzo već i u suprotnom smjeru


U subotu, 3. travnja oko 17,50 sati na DC 205 kod Dubrovčana policajci su vozilom opremljenim za mjerenje brzine i snimanje prekršaja u prometu presretačem utvrdili kako je 60-godišnjak prekoračio brzinu za 86 km/h više od dopuštene van naseljenog mjesta na djelu prometnice gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Uz to vozio je dijelom kolnika namijenjenim za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54., Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača će biti podnesen prekršajni nalog sa novčanom kaznom u iznosu od 5,000,00 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec, dok je za prekršaj iz čl.47. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, počinitelju na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

 Isti dan, na Veliku subotu, dva sata kasnije, oko 19,50 sati opet na toj istoj cesti, DC 205 kod Dubrovčana presreli su 26-godišnjaka kako vozi  brzinom od 57 km/h više od dopuštene van naseljenog mjesta na djelu prometnice gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54., Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača će biti podnesen prekršajni nalog sa novčanom kaznom u iznosu od 5,000,00 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

U subotu, 3. travnja, oko 01,10 sati u Lugu Zabočkom, policijaci su zaustavili  28-godišnjaka s 1,80 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10,000,00 kn i  predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook