Prethodni članak
Sljedeći članak

Povodom Dana civilne zaštite održana je svečana sjednica Stožera civilne zaštite KZŽ

Župan je svim snagama koje su sudjelovale u borbi protiv COVID – a 19 dodijelio zahvalnicu u kojoj piše: 'Dobrota je jezik koji gluhi mogu čuti i slijepi vidjeti. Kada si dobar prema drugima, to ne mijenja samo svijet, nego i tebe'. Hvala vam na svemu dobrome što činite u borbi protiv COVID – a 19.'


Danas je u Poslovno - tehnološkom inkubatoru Krapinsko zagorske županije u Krapini održana svečana sjednica Stožera civilne zaštite KZŽ povodom obilježavanja Dana civilne zaštite.  Načelnik stožera Anđelko Ferek - Jambrek kazao je kako je protekla godina za stožer bila zahtjevna, ali posao vrhunski odrađen.

 

- Prva sjednica stožera na temu COVID-a 19 održana je. 4. veljače 2020. Tada su bili zabilježeni prvi slučajevi u drugim zemljama, a sada je prošlo godinu dana borbe s COVID-om 19. U proteklih godinu dana Stožer je na mail adresu primio 2244 maila koji su bili vezani za koronavirus. Naš stožer je donio 7 prijedloga mjera Nacionalnom stožeru i koje su bile prihvaćene. Uspostavljena je bila i karantena za vozače u 4. i 5. mjesecu i za osobe koji nisu bili u mogućnosti provesti izolaciju kod svoje kuće. Izdavane su bile i propusnice između gradova i općina. U 4. i 5. mjesecu je bila otežana distribucija potrebne opreme za zaštitu i dezinfekciju tako da je Stožer KZŽ sa svim operativnim snagama sudjelovao u distribuciji i raspodijeli. Organizirali smo i timove koji su obilazili domove za starije i nemoćne, zabilježena su 286 obilaska u 30 domova.-U 12. mjesecu prošle godine smo ponovno dobili zadatak za izdavanje propusnica, obrađeno je točno 18417 zahtjeva, od toga je izdano 15972 propusnica – podsjetio je načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek.

 

- Stožer civilne zaštite KZŽ odradio je veliki posao u vrijeme zagrebačkog i petrinjskog potresa - 22. ožujka prošle godine nas je zadesio i potres, šteta je u visini cca. 75 milijuna kuna. Zadesio nas je i petrinjski potres, župan je proglasio 10 elementarnih nepogoda, procjena štete 40 milijuna kuna – dodao je i zahvalio svim članovima Stožera  na podršci i svemu što su zajedno radili.

 

Dan civilne zaštite čestitao je župan Željko Kolar, istaknuvši da je donio odličnu odluku kada je imenovao Stožer upravo u ovakvom sastavu, jer je pokazao da je na razini zadatka. Proteklu su godinu obilježili COVID i potresi. - COVID je bio put pun nepoznanica. Čitavo vrijeme smo aktivno bili u toj borbi, a svi poslovi su bili odrađeni na vrlo visokoj profesionalnoj razini – rekao je župan. Župan je posebno zahvalio operativnim snagama i svim službama, članovima Stožera, zdravstvenim djelatnicima. - Posao koji su oni odrađivali i sada odrađuju izaziva divljenje. Velika zahvala za sve što su pružili pacijentima, za to koliko su dodatno trpjeli na poslu oni, ali i njihove obitelji. Još nismo pobijedili pandemiju, a trebat će proći dosta vremena da se ljudi vrate u normalu. I zato sam se ja odlučio svim snagama koje su sudjelovale u borbi protiv COVID – a 19 dodijeliti jednu zahvalnicu u kojoj piše: 'Dobrota je jezik koji gluhi mogu čuti i slijepi vidjeti. Kada si dobar prema drugima, to ne mijenja samo svijet, nego i tebe'. Hvala vam na svemu dobrome što činite u borbi protiv COVID – a 19. S obzirom da ne mogu svakom ponaosob zahvaliti, odlučio sam takvom zahvalnicom iskazati zahvalu svim članicama operativnih snaga – zaključio je župan, uručivši zahvalnicu koju je u ime Stožera primio Anđelko ferek – Jambrek.

 

Zahvalnice je župan uručio i Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, Zavodu za javno zdravstvo KZŽ, Zavodu za hitnu medicinu, Domu zdravlja KZŽ, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Društvu Crvenog Križa KZŽ, Vatrogasnoj zajednici KZŽ, Područnom uredu civilne zaštite Varaždin, Službi civilne zaštite Krapina, Policijskoj upravi Krapinsko – zagorskoj, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Stanici Zlatar Bistrica. Sada smo među tri županije s najmanjim brojem zaraženih i po najmanjem broju novozaraženih, no i dalje se moramo pridržavati epidemioloških mjera. One su danas nešto ublažene i pozivam sve da ih se pridržavaju i koristim priliku da pozovem sve da kad dobiju poziv od svojih liječnika opće prakse da se odazovu i cijepe se - rekao je župan Željko Kolar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook