Prethodni članak
Sljedeći članak

Potjera za vozačem BMW-a u Novom Zagrebu: Nakon što je udario u drvo, dao se u bijeg. Policija ispalila hitac u zrak

Za vozačem se intenzivno traga

  • Zeljko Lukunic/PIXSELL

    Zeljko Lukunic/PIXSELL


U četvrtak u prijepodnevnim satima, kada su djeca izlazila iz škole, ispred OŠ Trnsko projurio je automobil koji se potom zabio u drvo. Policija je u petak objavila kako je vozač automobila bježao još od Laništa, nakon što su ga htjeli zaustaviti zbog provođenja nadzora vozila i vozača. 

- Oko 18.15 sati u naselju Lanište, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije uočili su osobni automobil marke BMW varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljala za sad nepoznata muška osoba. U cilju zaustavljanja uočenog vozila i provođenja nadzora vozila i vozača, policijski službenici su upalili svjetlosnu i zvučnu signalizaciju na službenom vozilu nakon čega se je vozilo dalo u bijeg, poručuju iz policije te dodaju kako su se nastavili kretati s upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima do naselja Trnsko gdje je vozač BMW-a udario u klupu postavljenu uz nogostup, a zatim je izgubio nadzor nad vozilom te naletio na obližnje drvo, piše Večernji.hr

Po zaustavljanju vozila, vozač je izašao i počeo se trčeći udaljavati pritom više puta oglušivši se na naredbe "Stoj policija“ koje je izdavao policijski službenik koji ga je slijedio. S obzirom da se je vozač udaljio u neosvijetljeno područje, policijski službenik je u jednom trenutku u zrak na siguran način ispalio jedan hitac iz službenog pištolja s ciljem pozivanja u pomoć, dok je vozač nastavio svog bijeg. 

Obavljenim vizualnim pregledom kroz otvorena vrata vozila od strane policijskih službenika na podu vozila uočene dvije djelomično otvorene plastične vrećice ispunjene sumnjivom biljnom materijom, karakterističnog izgleda i boje za drogu marihuanu, dodaju iz policije.  Vozilo je uklonjeno s mjesta događaja nakon obavljenog očevida, dok se za vozačem intenzivno traga, objavila je policija. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook