Prethodni članak
Sljedeći članak

Pogreb Milana Bandića u podne: Pjevat će klapa HRM-a, uvode se pojačane autobusne linije, angažirano 300 COVID redara

  • Luka Stanzl/PIXSELL - Mirogoj

    Luka Stanzl/PIXSELL


Posljednji ispraćaj gradonačelnika Zagreba Milana Bandića održat će se na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj u 12 sati

Posljednji pozdrav gradonačelniku Bandiću uputit će Ljubo Jurčić, prijatelj i suradnik, i Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Zagreb koja obnaša dužnost gradonačelnika. Vjerski obred će predvoditi svećenik mons. Zlatko Koren. Uz obitelj, prijatelje, suradnike, pogrebu će prisustvovati i visoki dužnosnici: predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Gradonačelnik Bandić na posljednje počivalište bit će ispraćen uz svoje najdraže pjesme: “Oči u oči“, “Na omiškoj stini“ i “Pod brajde“ u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj“. Misa zadušnica služit će se nakon pogreba u 15 sati u crkvi Majke Božje Lurdske.

Oko 300 covid redara

Šef Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar otkrio je kako će izgledati sprovod. - Napravljeno je sve što je bilo moguće. Bit će oko 300 covid-redara. Bit će postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju i bit će mjesto za one koji dođu, a nemaju masku, na kojemu mogu dobiti masku - otkrio je Šostar i dodao da je teško reći koliko će ljudi doći. - Očekujemo ih jako puno - kazao je.

ZET će pojačati autobusne linije od Kaptola prema Mirogoju. Iz Grada su dodatnim autobusima pojačali liniju 106 od Kaptola prema Mirogoju, a bit će uvedena i posebna linija s istočnog parkirališta Velesajma za građane koji žele doći na Mirogoj, piše  N1.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook