Prethodni članak
Sljedeći članak

Počeo veliki spektakl u Zaboku! Krznar: ''Ovo je jedan hvale vrijedan potez''


U Zaboku je počeo program povodom otvorenja igrališta s umjetnom travom. Damir Krznar uveličao je feštu sa svojim Mariborom:

''Lijepo se poklopilo, jer je Mladost iz Zaboka bila na otvorenju 'Ljudskog vrta'' u Mariboru 1961. godina u kvalifikacijama za tadašnju II. ligu. Danas Maribor vraća, povodom jednog lijepog igrališta s umjetno travom, koje će donijeti ono što je Zagorju neophodno, a to je fond radnih sati. Na njemu će klinci i stariji naraštaji moći napredovati. Ovo je jedan hvale vrijedan potez Grada i HNS-a i veliki je dobitak za ovu našu regiju'' rekao je Krznar i prisjetio se svojih početaka u Zagorju. ''Ovo je mjesto kojem se rado vraćam, tu živim bar dan, dva tjednu, roditelji i brat su ovdje i puno me toga veže. Prekrasno je doći ovdje i kad god imam prilike pogledam i utakmice nižih liga.  Moj Vatrogasac iz Brezove je blizu i lijepo se naći s ljudima s kojim sam dijelio djetinjstvo jednog seoskog mladića.''

Krznar je i dodao da je teren sa umjetnom travom veliko bogatstvo.

''Teren je čisto odličan, ravan, čist desetka. Malo grebe kad se hitiš ali je jako dobar.'' rekao je golman iz NK Rudar Dubrava Zabočka Karlo Kolar, koji je branio boje ŠNS Zabok u prvoj utakmici mlađih generacija.

Kapetan Vanja Mužar rekao je da mu se jako sviđa teren: ''Lopta brže ide, možemo lakše igrati, dok na običnom terenu ima grba koje nam smetaju dok igramo.''

Nakon utakmice mlađih generacija počela je i seniorska utakmica Zaboka i Maribora.

Dvoboji Zaboka i Maribora imaju veliku simboliku. Upravo su se ove dvije momčadi sastale 25. lipnja 1961. na otvaranju legendarnog mariborskog stadiona "Ljudski vrt" u utakmici kvalifikacija za tadašnju II. ligu. Nakon što je slavio u Zaboku s 3:0, Maribor je "Ljudski vrt" otvorio pobjedom protiv Mladosti i postao član druge lige bivše države. Sutra će desetogodišnjaci ova dva kluba ispisati prvu stranicu nadamo se "zlatne povijesti" zabočkog kluba.

Inače, samo igralište je dimenzija 105x66 metara, dok su ukupne dimenzije umjetnog travnjaka 115x75 metara, što se znači da će se na njemu moći igrati i službene prvenstvene utakmice sve do 2. HNL. Igralište s umjetnim travnjakom osvijetljeno je sa 16 LED reflektora snage 1350W koji se nalaze na 4 stupa visine 18 metara kojom se upravlja digitalnim adresabilnim DALI sustavom. Ukupna vrijednost kompletnog projekta, uključivo izvođenje i nadzor, iznosila je 6.300.000,00 kn (835.500,00 EUR).

U 19,30 velikoj fešti pridružit će se i predsjednik RH Zoran Milanović koji će zajedno s županom KZŽ Željkom Kolarom, gradonačelnikom Zaboka Ivanom Hanžekom, predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem i članovima Uprave NK Mladost Zabok na čelu sa saborskim zastupnikom Sinišom Hajdašom Dončićem, čija je supruga Martina Hajdaš Dončić izvršna direktorica kluba, odšetati do umjetnog travnjaka, na koji će istrčati dvjestotinjak polaznika ŠN Mladost, kojima će uzvanici uručiti nogometne lopte.

Pročitajte još vijesti:

*DANAS SPEKTAKL U ZABOKU: Stiže i predsjednik Milanović

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook