Prethodni članak
Sljedeći članak

POČINJE SPEKTAKL U ZABOKU: Stiže i predsjednik Milanović

Program je počeo utakmicom U 10 ekipa Škole nogometa Zabok i Maribora


Danas je veliki dan za NK Mladost Zabok. Nakon osam mjeseci radova u SRC Zaseka završeno je vrhunsko igralište s  umjetnom travom  koje će rad klub podići na znatno višu razinu.

Tim povodom organiziran je i sportski program, koji je već počeo utakmicom U-10 momčadi Škole nogometa Zabok i slovenskog Maribora.

U 17,30 očekuje nas prava poslastica. Prijateljsku utakmicu odigrat će seniori Zaboka (kombinirana momčad Mladost, Rudar DZ, Đalski) protiv seniora Maribora koje trenira naš Damir Krznar. Dvoboji Zaboka i Maribora imaju veliku simboliku. Upravo su se ove dvije momčadi sastale 25. lipnja 1961. na otvaranju legendarnog mariborskog stadiona "Ljudski vrt" u utakmici kvalifikacija za tadašnju II. ligu. Nakon što je slavio u Zaboku s 3:0, Maribor je "Ljudski vrt" otvorio pobjedom protiv Mladosti i postao član druge lige bivše države. Sutra će desetogodišnjaci ova dva kluba ispisati prvu stranicu nadamo se "zlatne povijesti" zabočkog kluba.

Inače, samo igralište je dimenzija 105x66 metara, dok su ukupne dimenzije umjetnog travnjaka 115x75 metara, što se znači da će se na njemu moći igrati i službene prvenstvene utakmice sve do 2. HNL. Igralište s umjetnim travnjakom osvijetljeno je sa 16 LED reflektora snage 1350W koji se nalaze na 4 stupa visine 18 metara kojom se upravlja digitalnim adresabilnim DALI sustavom. Ukupna vrijednost kompletnog projekta, uključivo izvođenje i nadzor, iznosila je 6.300.000,00 kn (835.500,00 EUR).

U 19,30 velikoj fešti pridružit će se i predsjednik RH Zoran Milanović koji će zajedno s županom KZŽ Željkom Kolarom, gradonačelnikom Zaboka Ivanom Hanžekom, predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem i članovima Uprave NK Mladost Zabok na čelu sa Sinišom Hajdašom Dončićem, koji je i glavni pokretač čitave ove priče, odšetati do umjetnog travnjaka, na koji će istrčati dvjestotinjak polaznika ŠN Mladost, kojima će uzvanici uručiti nogometne lopte.

Na otvaranje su dobrodošli svi prijatelji sporta i nogometa. Ulaz je besplatan, a imat će se u SRC Zaseka što za vidjeti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook