Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković na sjednici Vlade potvrdio: Ugostitelji mogu služiti kavu za van, otvaraju se teretane, kladionice, škole stranih jezika

Nema mjesta pretjeranom popuštanju niti ima mjesta prestanku odgovornog ponašanja građana, poručio je premijer

  • Davorin Visnjic/PIXSELL - Plenković

    Davorin Visnjic/PIXSELL


Danas u podne održana je sjednica Vlade na kojoj je premijer objavio blago popuštanje mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa.

- Proteklih dana pratili smo razvoj epidemiološke situacije u Hrvatskoj. Nakon analiza i razgovora sa Stožerom, epidemiolozima, Znanstvenim savjetom, smatramo da možemo donijeti nekoliko odluka koje će biti određeni signal popuštanja, ali još uvijek uz veliku dozu opreza. Nema mjesta pretjeranom popuštanju niti ima mjesta prestanku odgovornog ponašanja građana - rekao je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković, prenosi  N1.

Od ponedjeljka, 15. veljače, dopustit će se prodaja kave za van za ugostitelje. Osim toga:

1.Otvorit će se dječje radionice, uz poštivanje epidemioloških mjera.

2. Otvorit će se škole stranih jezika, uz poštivanje epidemioloških mjera.

3. Otvorit će se teretane, uz poštivanje epidemioloških mjera.

4. Otvorit će se kladionice i casina, uz poštivanje epidemioloških mjera.

- Coffee to go je sinonim za zatvorene objekte, oni mogu i druge napitke prodavati. Moći će se prodavati ono što imaju na meniju, no neće biti sjedenja ni terasa - pojasnio je premijer.

- Uz epidemiološki okvir radit će kladionice, automat klubovi i slično. Bit će precizno propisano. Što se tiče gostiju, isto će se definirati mjerma. Isto će se propisati i za teretane. O vježbanju s maskama reći će kolege na Stožeru - rekao je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook