Prethodni članak
Sljedeći članak

Odgođen početak suđenja Ivani Skozrit - Skuliber

Zbog bolesti u ponedjeljak je na Općinskome sudu u Zlataru odgođen početak suđenja Ivani Skozrit - Skuliber (28) iz Pozn


Zbog bolesti u ponedjeljak je na Općinskome sudu u Zlataru odgođen početak suđenja Ivani Skozrit - Skuliber (28) iz Poznanovca, kćeri bogatog zagorskog poduzetnika i vlasnika poduzeća PGM Poznanovec - Ivana Skozrita, za prometnu nesreću u kojoj je poginuo bračni par Brlečić.


Kako je raspravnoj sutkinji Jasmini Pižir-Mataija rekao branitelj Ranko Pelicarić, I. Skozrit ga je nazvala u nedjelju i rekla da je bolesna i da ne može doći na sud. Sutkinja je obvezala branitelja da u roku osam dana dostavi liječničku potvrdu i suđenje zakazala za tri tjedna.

Nakon što je Županijski sud prije tri mjeseca ukinuo oslobađajuću presudu I. Skozrit za stravičnu prometnu nesreću koja se dogodila 20. kolovoza 2000. godine, o čemu je prvi izvijestio Vjesnik, određen je novi početak suđenja na prvostupanjskome sudu.

Viši je sud, naime, prihvatio žalbu Državnog odvjetništva da je tijekom postupka pogrešno utvrđeno činjenično stanje te naredio novo prometno vještačenje kako bi se rasvijetlilo u kakvim su okolnostima poginuli policajac Darko i supruga mu Štefica Brlečić, a njihovo dvoje djece i njihova tada maloljetna susjeda bili teško ozlijeđeni.

Kći imućnog zagorskog poduzetnika tog je kobnog nedjeljnog popodneva vozila svoj »bmw« i frontalno se sudarila s »audijem« obitelji Brlečić, koja se vraćala s kupanja u obližnjim Sutinskim toplicama. Glavni prijepor, oko čega su se lomila koplja naših najeminentnijih prometnih vještaka, je uzrok zbog kojeg se Skozrit moćnim automobilom i uz brzinu od 89,2 kilometra na sat (dozvoljeno 50) na ulazu u Zlatar zabila u Brlečićevo vozilo.

Prema mišljenju Županijskog suda, dvojbeni su i iskazi nekih svjedoka iz Ivaninog vozila, koji spominju i za sve okrivljuju fantomski »mercedes« koji je pretjecalo Brlečiće i zbog kojeg je I. Skozrit navodno izgubila kontrolu nad vozilom, pa se ponovo vratila na cestu i sudarila s nesretnom hraščinskom obitelji.

Za to kazneno djelo nastupa apsolutna zastara za manje od dvije godine, pa je slučaj pod još većom lupom javnosti koja je lani bila zgranuta zbog oslobađajuće presude.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook