Prethodni članak
Sljedeći članak

Obiđite Javorovu stazu zdravlja, pozivaju planinari


HPD Javor Zlatar Bistrica poziva građane na tradicionalan obilazak ”Javorove staze zdravlja” dana 22. lipnja 2024.


Predviđen je slijedeći program:
•okupljanje sudionika u Parku HPD ”Javor” od 08:00 – 09:00 sati
•pozdravna riječ domaćina i početak obilaska u 09:00 sati
•predah uz osvježenje na odmorištu oko 10:30 
•druženje (hrana, piće i igre) od 11:30-14:30 sati na odmorištu HPD Javor kod sela Opasanjek (ŠRC ”Šumarica”) 
•obilazak posljednje trećine puta i završetak obilaska staze, podjela značaka i priznanja u Parku HPD ”Javor” od 16:00-17:00 sati

Do Parka HPD ”Javor” dolazi se lako, označenim putem od željezničke stanice Zlatar Bistrica, ili do parkirališta koje je uz Park na glavnom raskršću u Zlatar Bistrici.


Na početku obilaska staze, na odmorištima kao i kontrolnim točkama mogu se nabaviti Dnevnik staze, kontrolni karton obilaska, kontrolni žigovi, naljepnice, suveniri kao i značke HPD ”Javor”. Na odmorištu ŠRC ”Šumarica” moći će se kupiti hrana i piće po pristupačnim cijenama.


- Za obilazak staze koja nije zahtjevna, potrebna je obična planinarska obuća i odjeća za nizinske obilaske (lagane planinarske cipele ili tenisice, lagana odjeća) te puno volje i želje za druženjem. Sve Vaše želje za mogući raniji završetak obilaska staze vezane za vozni red vlakova i sl. dogovorno ćemo rješavati tijekom obilaska. Za sve ostale informacije molimo Vas da nas kontaktirate preko e-maila [email protected]. Radujemo se Vašem dolasku! – poručuju organizatori.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook