Prethodni članak
Sljedeći članak

Novo okupljanje mladih, nije bilo prekršaja ni kršenja epidemioloških mjera

'Policijski službenici postupanjem nisu utvrdili nikakve prekršaje, kaznena djela kao niti kršenje epidemioloških mjera, odnosno provjerom na mjestu događaja utvrđeno je da su se sve okupljene osobe držale propisanih mjera", ističu u policiji


Na društvenim mrežama i u medijima kruži nova snimka okupljanja stotina mladih od subote navečer, ovaj put na Jarunu, a od zagrebačke policije doznaje se u nedjelju da policijski službenici nisu utvrdili prekršaje i kršenje epidemioloških mjera.

Na snimci objavljenoj u nedjelju ujutro u Facebook grupi u kojoj se okupljaju studenti koji žive u Studentskom domu "Stjepan Radić", vidi se kako se mladi druže, pjevaju i skaču uz glasnu glazbu, a u pozadini je zapaljena baklja, javlja HRT.

Hina od zagrebačke policije doznaje da su sinoć zaprimili dvije dojave o okupljanju na Jarunu oko jezera, prvi put malo poslije 22 sata i drugi put oko 3 ujutro. Nakon toga više nije bilo dojava.

"Policijski službenici postupanjem nisu utvrdili nikakve prekršaje, kaznena djela kao niti kršenje epidemioloških mjera, odnosno provjerom na mjestu događaja utvrđeno je da su se sve okupljene osobe držale propisanih mjera", ističu u policiji.

Iako neki mediji navode da je riječ o nekoliko stotina mladih, u policiji kažu da nisu bili grupirani u većim skupinama.

"Čim je utvrđeno da nema kršenja epidemioloških mjera, znači da broj nije veći od dopuštenog", pojašnjavaju.

Poslije 20 sati te oko ponoći imali su dojave i o okupljanju kod HNK, ali provjerom na mjestu događaja također je utvrđeno da se svi pridržavaju propisanih mjera.

U petak navečer velik broj mladih okupio se kod Studentskog doma "Stjepan Radić", a iz policije su potvrdili da su tijekom tog postupanja usmeno pozvali okupljene na poštovanje epidemioloških mjera te da se raziđu, što su oni i učinili.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook