Prethodni članak
Sljedeći članak

NIJE ŠALA Plenković drži posebno izdanje Vegete, pogledajte čija je to slika

Posebno dizajniranu Vegetu poklonila mu je uprava Podravke za 60.godišnjicu firme


Hrvatski premijer Andrej Plenković u ruci drži neobičnu Vegetu: na ambalaži je, umjesto simpatičnog brkatog kuhara, njegovo lice, piše danica.hr.

Posebno dizajniranu Vegetu darovala mu je uprava Podravke prilikom premijerova posjeta koprivničkoj kompaniji prije godinu i pol.

No, neobičan dar držan je u tajnosti sve dok fotografija nije objavljena u tvorničkom glasilu Podravke. U vijesti o Plenkovićevu posjetu, međutim, nije bilo ni retka o tome da je dobio unikatnu Vegetu. U što se sve miješa ova posebna Vegeta, odgovor je jednoznačan : u sve (što se kuha i peče).

Upravo ta je Vegeta postala jako aktualna nakon što je u utorak objavljeno da će Plenković za predsjednicu uprave Podravke postaviti bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić.

Kuhar s francuskim brčićima i prepoznatljivom kapicom desetljećima je simbol najpoznatijeg hrvatskog prehrambenog proizvoda. Na ambalažu je stavljen 1964. i otad je zaštitni znak tog planetarno popularnog dodatka jelima. Ima još jedna zgodna podudarnost : Plenković je godinama živio u Parizu kao zamjenik hrvatskog ambasadora u Francuskoj pa mu francuski "chic" nije stran.

Inače, Vegeta je 2019. godine slavila 60. rođendan. Godine 1959. u laboratoriju Podravkin tim pod vodstvom prof. Zlate Bartl stvorio je najpoznatiji i najprofitniji Podravkin proizvod.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook