Prethodni članak
Sljedeći članak

Nazvali ženu i predstavili se kao policajci: 'Morate nam predati 47 tisuća eura s vašeg računa, krivotvoren je'

Sumnja se da su njih dvojica, na za sada neutvrđeni način doznali da oštećenica na bankovnom računu ima poveći iznos novaca, pa su odlučili domoći se tog novca


Dvojica muškaraca u dobi od 54 i 52 godine sumnjiče se za pokušaj prijevare, a istragu je protiv njih pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Sumnja se da su njih dvojica, na za sada neutvrđeni način doznali da oštećenica na bankovnom računu ima poveći iznos novaca, pa su zajedno s još jednom, za sada nepoznatom osobom odlučili domoći se tog novca. Nazvali su je na fiksni telefon.

- Dobar dan. Zovemo iz policije. Moramo provjeriti novac koji držite na računu u banci jer sumnjamo da je krivotvoren. A da bi ga provjerili, vi ga morate podići iz banke i donijeti kući te predati kolegi kada vam dođe na vrata - kazali su osumnjičenici oštećenici. Ona im je povjerovala te je otišla u banku gdje je htjela podignuti 47 tisuća eura, no službenica joj je taj novac odbila isplatiti.

Naime, radilo se o povećoj sumi, a klijentica nije banci najavila da će toliki novac odjednom podići. No osumnjičenici su ponovo nazvali oštećenicu  koja im je pojasnila da ne može podići toliki novac. - Pa odite onda u banku i podignite 17.000 eura - kazali su joj.

Ona je ponovo otišla u banku,  no nije uspjela podignuti 17.000 eura već samo 5000, a službenica banke je posumnjala da se radi o prevari pa je pozvala policiju. Kada su osumnjičenici ponovo nazvali oštećenicu, ona im je kazala kako je uspjela podići svega 5000 eura, na što su oni odgovorili da je to u redu te da će policijski dostavljač po taj novac doći 16. siječnja oko 9 sati. No kada je 52- godišnjak došao po novac uhićen je, te je na koncu zajedno sa svojim 54-godišnjim pajdašem pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke, prenosi  Večernji.hr.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook