Prethodni članak
Sljedeći članak

Nasllje koje ne ostavlja vidljive tragove: psihičko, emocionalno i ekonomsko nasilje


U ponedjeljak, 8. ožujka u organizaciji Doma za žrtve nasilja u obitelji Novi početak, a u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena održat će se Okrugli stol Nevidljivi ožiljci će putem platforme ZOOM biti

Cilj okruglog stola je senzibilizirati stručnjake o oblicima nasilja koji ne ostavljaju vidljive tragove – psihičkom, emocionalnom i ekonomskom nasilju. Iako se ovakvi oblici nasilja događaju svima i na svim mjestima, često ostaju neprepoznati ili zanemareni. Službeni pokazatelji ukazuju na porast broja kaznenih djela u obitelji i među bliskim osobama. Upravo iz tog razloga nužno je jačati suradnju i međusobnu razmjenu iskustava i znanja među stručnjacima i službama koje pružaju podršku žrtvama nasilja u obitelji.

Na okruglom će stolu sudjelovati i Centar za savjetovanje, edukaciju i istraživanje (CESI), Ministarstvo unutarnjih poslova – PU Varaždinska, Sigurna kuća Čakovec – dom za žrtve nasilja u obitelji i Dom za žrtve nasilja u obitelji „Utočište Sv. Nikola“ Varaždin te će se predstaviti:

• pravno uređenje navedenih oblika nasilja,

• percepcija nevidljivih oblika nasilja u društvu i psihološke posljedice po žrtve,

• postupanje u slučaju ovih oblika nasilja i izazovi koji se pri tome javljaju,

• prikaz žrtava obiteljskog nasilja,

• tretman žrtava nasilja tijekom boravka sigurnoj kući.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook