Prethodni članak
Sljedeći članak

Nasllje koje ne ostavlja vidljive tragove: psihičko, emocionalno i ekonomsko nasilje


U ponedjeljak, 8. ožujka u organizaciji Doma za žrtve nasilja u obitelji Novi početak, a u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena održat će se Okrugli stol Nevidljivi ožiljci će putem platforme ZOOM biti

Cilj okruglog stola je senzibilizirati stručnjake o oblicima nasilja koji ne ostavljaju vidljive tragove – psihičkom, emocionalnom i ekonomskom nasilju. Iako se ovakvi oblici nasilja događaju svima i na svim mjestima, često ostaju neprepoznati ili zanemareni. Službeni pokazatelji ukazuju na porast broja kaznenih djela u obitelji i među bliskim osobama. Upravo iz tog razloga nužno je jačati suradnju i međusobnu razmjenu iskustava i znanja među stručnjacima i službama koje pružaju podršku žrtvama nasilja u obitelji.

Na okruglom će stolu sudjelovati i Centar za savjetovanje, edukaciju i istraživanje (CESI), Ministarstvo unutarnjih poslova – PU Varaždinska, Sigurna kuća Čakovec – dom za žrtve nasilja u obitelji i Dom za žrtve nasilja u obitelji „Utočište Sv. Nikola“ Varaždin te će se predstaviti:

• pravno uređenje navedenih oblika nasilja,

• percepcija nevidljivih oblika nasilja u društvu i psihološke posljedice po žrtve,

• postupanje u slučaju ovih oblika nasilja i izazovi koji se pri tome javljaju,

• prikaz žrtava obiteljskog nasilja,

• tretman žrtava nasilja tijekom boravka sigurnoj kući.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (od 05:46 sati); -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -DC1 Karlovac-Gračac-Knin i stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; -Krčki i Paški most; -DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Ja...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program