Prethodni članak
Sljedeći članak

MORH: Naš kuhinjski model je za podgrijavanje obroka, postojeći koncept je puno ekonomičniji i brži

Hrvatska vojska ima kuhinjski modul za pripremanje obroka, a mnogi su postavili pitanje zašto se ne koristi u Petrinji.

  • Sanjin Strukic/PIXSELL

    Sanjin Strukic/PIXSELL


MORH ne misli da se hrana na područjima pogođenim potresima treba dijeliti korištenjem kuhinjskog modula. Uvjereni su kako su postojeći koncepti pripreme i podjele hrane učinkovitiji i brži nego što bi to bio slučaj s kuhinjskim modulom u Hrvatskoj vojsci, piše Dnevnik.hr

Hrvatska vojska ima kuhinjski modul za pripremanje obroka, a mnogi su postavili pitanje zašto se ne koristi u Petrinji.
MORH je u priopćenju naveo kako su postojeći koncepti pripreme i podjele hrane na potresom pogođenim područjima ekonomičniji, učinkovitiji i brži nego što bi to bio slučaj s kuhinjskim modulom u Hrvatskoj vojsci. Navode kako modul nije u potpunosti namijenjena za pripremu sirovih namirnica, već za pripremu posebno pripremljenih i pakiranih obroka koji se prije konzumacije podgrijavaju.


Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:
"Nakon snažnih potresa koji su krajem prosinca 2020. godine pogodili područje Sisačko-moslavačke županije, temeljem odluke ministra obrane Republike Hrvatske, Hrvatska vojska sudjeluje u pružanju pomoći korištenjem raspoloživih resursa terenske i stacionarne logistike.


Slijedom medijskih napisa o kuhinjskom modulu u Hrvatskoj vojsci "Force Provider All Electric Kitchen 600 PAX” u kojima se njegovo korištenje spominje u svrhu pomoći pripreme i posluživanja hrane stanovništvu na potresima pogođenim područjima, važno je naglasiti kako je spomenuti modul namijenjen za pripremu i posluživanje hrane u sklopu ekspedicijskog kampa na velikim vojnim vježbama.


Riječ je dakle o sposobnosti Hrvatske vojske kojom su se bitno povećali prehrambeni kapaciteti ekspedicijskog kampa, a kuhinjski modul koristi se također i u vojnim operacijama i misijama.
Međutim, postojeći koncepti pripreme i podjele hrane na potresom pogođenim područjima puno su ekonomičniji i učinkovitiji, odnosno brži i zahvalniji nego što bi to bio slučaj sa spomenutim modulom.
Za pripremu posebno pripremljenih i pakiranih obroka koji se prije konzumacije podgrijavaju
Ministar obrane Mario Banožić u tom kontekstu podsjetio je kako je Hrvatska vojska od prvog trenutka spremno pružila pomoć potresom pogođenim područjima istaknuvši kako je neupitno da će to sukladno svojim mogućnostima, činiti i dalje.


"Hrvatska vojska od prvoga dana stavila je na raspolaganje sve svoje sposobnosti, znanja i resurse kako bi se na što brži i efikasniji način olakšao život građana s područja Sisačko-moslavačke županije.
Obzirom na česta podrhtavanja tla na tom području, tim ljudima potrebna je brza i neodgodiva pomoć kako bi im se olakšala ionako teška svakodnevica. Naša je zadaća reagirati brzo i spremno", rekao je ministar Banožić.
Naime, kuhinja koja se nalazi u sklopu spomenutog kuhinjskog modula, nije u potpunosti namijenjena za pripremu sirovih namirnica, već za pripremu posebno pripremljenih i pakiranih obroka koji se prije konzumacije podgrijavaju.
U pripremi i podjeli obroka svojim pripadnicima, Hrvatska vojska koristi kapacitete kuhinje i restorana koji su u nadležnosti trgovačkog društva Pleter.

Ukoliko se u narednom razdoblju iskaže potreba za postavljanjem kuhinjskog modula "Force Provider All Electric Kitchen 600 PAX" na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije, Hrvatska vojska spremna je za njegovo postavljanje i korištenje, naveli su u priopćenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 01:00 sati nakon prestanka zimskh uvjeta za sve skupine otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica.  Od 23:55 sati otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica nakon smirivanja ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program