Prethodni članak
Sljedeći članak

Među najboljima u Hrvatskoj: Vrtić u Pregradi uveo poslijepodnevni boravak, engleski jezik, informatiku i glazbene radionice

Sve zahvaljujući projektu 'Ti i ja zajedno' vrijednom više od 2 milijuna kuna kojim je omogućen poslijepodnevni boravak djece u vrtiću te provedene razne edukacije i osmišljeni novi dodatni edukacijski programi


U Pregradi je danas održana konferencija za medije povodom završetka projekta „Ti i ja zajedno!“ kojeg provodi Dječji vrtić „Naša radost“ Pregrada u partnerstvu sa Gradom Pregrada. Riječ je projektu koji se provodi u sklopu Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. – Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Kroz ovaj projekt omogućen je poslijepodnevni boravak djece u vrtiću te provedene razne edukacije i osmišljeni novi dodatni edukacijski programi u vrtiću. Za ovaj projekt dobivena su bespovratna sredstva u iznosu 2.041.644, 98. kuna. Projekt je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je započeo u rujnu 2018., a završava 4. ožujka ove godine.

 

Čestitke na uspješno odrađenom projektu uputio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. Rekao je kako je ovaj projekt zasigurno povećao uslugu predškolskog odgoja koje je u Pregradi uvijek bila na visokom nivou. – Ovaj projekt je omogućio obavljanje poslijepodnevne smjene u vrtiću te dodatnu edukaciju i programe iz informatike i engleskog jezika te rad s djecom s posebnim potrebama. Drago mi je da smo kao lokalna samouprava mogli dati podršku ovom projektu. To smo pokazali kroz sredstva koja kontinuirano izdvajamo i povećamo svake godine za oko 300.000 kuna. Ove godine je to 2.400.000 kuna. To je bez sredstava koje smo izdvojili za dogradnju vrtića koji je u planu ove godine – rezimirao je Vešligaj. Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova eu za dogradnju vrtića dobiveno je 250.000 kuna, projekt je prijavljen i Središnjem državnom uredu za demografiju i gradonačelnik da će i tu dobiti novčanu podršku. Dječji vrtić Naša radost postao je ne samo jedan pod najboljih vrtića u Zagorju, nego i u cijeloj Hrvatskoj - pohvalio je gradonačelnik vrtić, ravnateljicu, preedsjednicu upravnog vijeća i zaposlenike.

 

 

Ovim projektom željeli smo, a sada se možemo pohvaliti i da smo uspjeli fleksibilno strukturirati odgojno – obrazovni proces, koji omogućava usklađivanje poslovnog i privatnog života obitelji na području našeg grada i aktivno odgovorili na individualne razvojne potrebe djece. Radno vrijeme vrtića prilagodili smo roditelja i on radi od 5, 30 do 20 sat. U samom projektu zaposlene su 2 odgojiteljice, asistentica na projektu i kuharica na pola radnog vremena, a kroz financiranje projekta uspjeli smo pokriti dio plaće ravnateljice odnosno voditeljice projekta i financijskog voditelja. Educirali su se i zaposlenici, 10 odgojitelja na području informatike i 4 na engleskom jeziku dok je edukacijska rehabilitatorica prošla usavršavanje u području terapije igrom. Po završetku edukacije vrtić je verificirao vlastite vrtićke programe engleskog jezika, glazbene igraonice i opće igraonice s pojačanim digitalnim kompetencijama tj. informatike – rekla je ravnateljica Gordana Krizmanić. Ujedno je nabavljena i oprema za rad poslijepodne odgojne skupine, kompletan namještaj, didaktička sredstva, oprema i instrumenti za glazbenu i informatičku radionicu. Izrađena je i slikovnica za djecu i roditelje, promotivni materijal i druge aktivnosti, u sklopu realizacije projekta.

 


- Uspjeli smo u potpunosti uskladiti radno vrijeme vrtića s iskazani potrebama roditelja. Uz djecu u redovnom programu u kraće programe uključili smo i više od 40 djece koji nisu polaznici vrtića, a uvođenjem novih programa znatno smo podigli kvalitetu odgojno – obrazovnog rada – zaključila je i najavila da je prijavljen i nastavak projekta Unapređenje usluga faza II.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Povremeno je pojačan putnički promet na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na izlasku iz Hrvatske te s BiH i Srbijom na ulasku.    A1 Zagreb-Split-Ploče: -do 30.travnja od...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program