Prethodni članak
Sljedeći članak

Livaković iznenadio Franju (11), prvo dijete s transplantiranim plućima: 'Velik je on borac...'


Franjo Kalfić (11), prvo dijete u Hrvatskoj s transplantiranim plućima, imao je neočekivanog posjetitelja u bolnici. Iznenadio ga je Dominik Livaković (28), golman Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije.

Livi ga je u KBC-u Zagreb posjetio s team menadžericom Ivom Olivari.

Bio je to rani poklon za Franjin 12. rođendan koji je ovaj četvrtak. Njih dvojica proveli su ugodno vrijeme zajedno, razgovarali o Dominikovim obranama na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje je s "vatrenima" osvojio broncu.

- Drago mi je da sam uspio obradovati malog Franju i na taj mu način olakšati njegove bolničke dane. Veliki je borac i uvjeren sam da će uspjeti prebroditi sve nedaće s kojima se svakodnevno susreće - rekao je Livaković, prenosi HNS.

- Svako dijete zaslužuje biti zdravo, nadam se da će Franjo i ubuduće biti naš vjerni navijač i da ćemo se sresti na jednoj od sljedećih utakmica reprezentacije - dodao je Livaković.

Hrabroga i velikog navijača Franju darivao je reprezentativnim dresom.

Nekoliko je mjeseci bio na respiratoru. Prošao je jednu od najtežih transplantacija pluća zbog niza komorbiditeta. Njemu su ranije presadili koštanu srž, a donor pluća bilo je dijete iz Hrvatske. Sudjelovali su i liječnici iz Beča.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook