Prethodni članak
Sljedeći članak

Kreće se u rješavanje problematičnog raskrižja u Kuzmincu


Hrvatske ceste podnijele su zahtjev za privremeno zatvaranje za promet županijske ceste ŽC2125 radi izvođenja radova izvanrednog održavanja raskrižja državne ceste D35 i ŽC 2125 u Kuzmincu. Suglasnost traje od 31. listopada do 14. studenoga. Izvođač radova je tvrtka Zagorje gradnja iz Zagreba.

Za vrijeme izvođenja radova za promet se privremeno zatvara županijska cesta ŽC2125 (Kuzminec) D35 – Mihovljan – Sutinske Toplice – Mače (D29) u duljini od 80 metara od početka dionice, za sva vozila osim stanara, dostave, busa i hitnih službi. Za vrijeme izvođenja radova prijevoz osobnih vozila preusmjerit će se relacijom državna cesta D35 – županijska cesta 2127 – lokalna cesta L22015 – županijska cesta ŽC2125, odnosno Kuzminec – Veternica – Mihovljan.

Teretnim vozilima preko 10 tona već je zabranjen, a teretna vozila ukupne mase manje od 10 t preusmjerit će se državnom cestom D35 i državnom cestom D29 relacijom Kuzminec – Novi Golubovec – Mače i obratno.

 Križanje državne ceste D35 i županijske ceste 2125 u naselju Kuzminec u Općini Mihovljan nije pregledno ni adekvatno prometno riješeno. Izlaz sa županijske ceste i ulaz na državnu cestu D35 za kamione i šlepere na tom je križanju gotovo nemoguć, zbog čega su vozači kamiona pisali peticiju, a Općina dopise i požurnice investitoru Hrvatskim cestama i Županijskom upravi za ceste Krapinsko – zagorske županije za rješavanjem tog problema. Prema riječima načelnika Zlatka Bartolića, Općina Mihovljan u više je navrata dostavljala zahtjeve za hitno poduzimanje svih potrebnih mjera za rješavanjem problema na križanju ceste DC 35 sa ŽC 2125 u Kuzmincu. Napokon se to i ostvaruje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook