Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Zaboka danas kreću u borbu za ostanak u HT Premijer ligi Hrvatske


Jučer je i službeno započela liga za ostanak u okviru HT Premijer lige košarkaša Hrvatske. Po svemu sudeći čeka nas deset iznimno neizvjesnih kola u kojoj šanse za play off ali i z ispadanje ima svih šest momčadi. U dvije za sada odigrane utakmice 1. kola slavili su gosti. DepoLink Škrljevo slavilo je protiv Dinama u Zagrebu rezultatom 85:70, dok je Bosco u Sinju bio bolji od Alkara rezultatom 80:72.


Zabok danas starta domaćom utakmicom protiv Gorice koja će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku odigrati u 19 sati. U četvrtak se Zabočanima pridružio novi igrač, američki razigravač R. J. Glasper. Karijeru je započeo u sveučilišnoj košarci u Arkansasu, da bi se na početku ove sezone skrasio na Cipru gdje je igrao za momčad Achilleas Kaimakliou u kojoj je prosječno postizao 16.5 koševa uz 5 asistencija i 4 skoka po utakmicu. Glasperu su 24 godine, a visok je 183 centimetra. Prema prvim dojmovima trenera Kujundžića radi se o vrlo kvalitetnom košarkašu. Zbog njegovog dolaska Zabok je pomaknuo utakmicu sa subotnjeg na nedjeljni termin.


Vratimo se mi današnjoj utakmici. Iako je Gorica posljednja momčad lige za ostanak sa samo pet pobjeda, trenutno je momčad u najboljoj formi u ovom natjecanju i u njega je ušla s dvije uzastopne pobjede. Momčad je to koja sigurno puno više vrijedi od zadnje pozicije koju trenutno zauzima. Kvalitetnim igračima poput Uljarevića, Batura, Cinca, Mašića i Jelenkovića pred kraj prvenstva pridružili su se Milan Lužaić i Jure Gunjina kojeg ne trebamo posebno predstavljati jer je prošle sezone bio najbolje igrač Zaboka. Zanimljivo je da su ove dvije momčadi i otvorile regularni dio prvenstva u Velikoj Gorici. Domaći su slavili rezultatom 71:53, dok je u Zaboku rezultat bio 91:84, što znači da je omjer ove dvije momčadi 1:1 uz 11 koševa viška za Goricu.


Bit će to jedna izuzetno teška utakmica za Zabok i nadamo se da potpora navijača neće izostati. Zabok bi se pobjedom vratio na drugo mjesto lige za ostanak i približio bi se vodećem Dinamu na samo pobjedu zaostatka.


Rezultati 1. kola lige za ostanak:
Dinamo Zagreb - DepoLink Škrljevo 70:85
Alkar - Bosco 72:80

Poredak:


1. Dinamo Zagreb 31 (-118)
2. Bosco 30 (-286)
3. Alkar 29 (-183)
4. DepoLink Škrljevo 29 (-137)
5. ZABOK 28 (-173) (-1)
6. Gorica 27 (-161) (-1)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook