Prethodni članak
Sljedeći članak

KOLAR: 'Tri puta sam izlazio na neposredne izbore i svaki put pobijedio u prvom krugu. To mi je cilj i sad'

Gost u studiju 24sata bio je Željko Kolar, kandidat za predsjednika SDP-a


U subotu 26. rujna nešto manje od 12.000 članova odnosno njih trećina koji su platili članarine imat će pravo, između petero kandidata, izabrati nasljednika Davora Bernardića na čelu SDP-a.

Gost u studiju 24sata bio je Željko Kolar, kandidat za predsjednika stranke.

Na pitanje smatra li da može do pobjede u prvom krugu, Kolar je kazao da se ne smatra favoritom u utrci za predsjednika SDP-a. - Moj cilj je da obiđem što više općinskih i građanskih organizacija, da razgovaram sa sve više stranačkih kolegica i prezentiram to što nudim. Tri put sam izlazio na neposredne izbore i svaki put sam pobijedio u prvom krugu. I sad je cilj je pobijediti u prvom krugu - poručio je Kolar.

- Bez obzira tko od nas postane predsjednik SDP-a, neće se dogoditi rušenje, kao što se dogodilo s Bernardićem. Kada izaberemo novog predsjednika, onda svi moramo stati uz njega i pustiti ga da pokaže što zna - komentirao je SDP-ovac činjenicu da glasati ne mogu oni članovi koji su platili članarine, odnosno trećina članova, prenosi 24sata.

- To sam zagovarao prvi, da svi imaju pravo glasa, bez obzira jesu platili članarinu ili ne. Osim kolega koji su stranački dužnosnici, na funkcijama. Vjerojatno će već sada na izbore izaći manje kolega i kolegica nego što je Bernardić sam dobio glasova kad ga se biralo.  Ja ne bih da netko od nas unaprijed traži alibi za poraz - kazao je Kolar te pozvao sve kolege koji su se kandidirali za predsjednika stranke da unaprijed kažu da će se poštivati rezultati izbora, bez obzira tko pobijedio.

Na upit o navodima da je sam plaćao stranačke članarine onima koji su mu skloni, Kolar je rekao da je to uvreda. - Ja sam kasno ušao u kampanju, kasnije nego što su se riješile članarine. To je u najmanju ruku nekorektno. Na glavnom odboru stranke 5700 članova je u tom trenutku imalo pravo glasa. Nakon toga, glavni odbor daje rok od mjesec dana da se uplate članarine da bi se moglo glasati i to onda iskoristi 6000 ljudi, a 24.000 je ostalo van toga. Kako bi to izgledalo da nas je biralo 5700 članova? I svatko je htio aktivirati članove, no nitko onda nije znao da ću ja biti kandidat. Pa kako bih onda plaćao članarine? - upitao je Kolar, potvrdivši novinarki da nije motivirao članove da plaćaju članarinu da bi mogli glasati za njega.

Kazao je kako su ti navodi da je motivirao kolege da plate članarinu još jedan od spinova stranačkih neprijatelja. - I zbog toga nam je tako u SDP-u. Bavimo se samim sobom i podmetanjima, sad će izlaziti lažni listići, šalabahteri i sve je to dio nekog čudnog političkog folklora, umjesto da se borimo svojim idejama za bolju zajedničku budućnost - poručio je Kolar.

Podsjetimo, Kolarovi protukandidati su Mirela Ahmetović, Peđa Grbin, Ranko Ostojić te Marino Percan. Izbori su u subotu 26. rujna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook