Prethodni članak
Sljedeći članak

KOLAR PREDSTAVIO PROGRAM: SDP je tu za malog čovjeka, radnika, OPG - ovca, poduzetnika, to je nova Hrvatska po mjeri čovjeka

Ne smijemo se dijeliti na Peđine, Kolarove, Rankove, Mireline, to nas je dovelo do situacije u kojoj se SDP nalazi. Hoćemo suradnju, biti stranka okupljanja, novih rješenja i mijenjati Hrvatsku na bolje, rekao je Kolar


- SDP je u krizi, stranka je u ozbiljnim sukobima i sve to ima svoj uzrok i svoje aktere i posljedice. Posljedice su gubitak povjerenja građana na izborima, a uzrok je pasiviziranje stranke i gubljenje pobjedničke atmosfere koju je SDP imao. Čitava Hrvatska je pogrešnim politikama u 25 godina dovela do toga da smo na začelju EU u svim pokazateljima. Naša platforma ima 3 osnovna cilja kako stvoriti progresivni moderni i uspješan SDP, modernu stranku lijevog centra gdje ćemo jačati organizacije na terenu, izgradnja moderne Hrvatske s učinkovitim pravnim sustavom i funkcioniranjem tržišnog gospodarstva, izgradnja društva gdje će se poštivati prava građana, raznolikosti, nacionalne manjine i voditi briga o specifičnim skupinama društva – poručio je danas na predstavljanju svog programa Novi SDP. Nova Hrvatska u Zagrebu, kandidat za novog predsjednika stranke Željko Kolar.

Kolar je govorio o socijaldemokraciji 21. stoljeća. - Stvaranje pravednog društva, zagarantirana jednakost pred zakonom i socijalna pravednost, briga za ljude koji žive od svoga rada, to je socijaldemokratska politika 21. stoljeća. Najbolja zaštita radničkih prava je poticanje učlanjivanja u sindikat i nepotpisivanje ugovora na određeno vrijeme, pravo svakog građana na besplatnu zdravstvenu uslugu, besplatno školovanje, pravo umirovljenika na dostojanstaven život politike su koje želimo zastupati i provoditi – istaknuo je Kolar.


Uz njega su na predstavljanju programa sudjelovali stranački kolege i podržavatelji Mišel Jakšić i Stjepan Kovač.
Mišel Jakšić rekao je da vjeruje da mogu stvoriti novi SDP okrenut malom čovjeku koji živi od svog rada. – Izgubili smo fini touch i pretvorili smo se u stranku kojoj je važnije tko si je dobar s predsjednikom ili tko će dobiti koju fotelju. Zbog toga smo izgubili izbore smo i 2015. i 16. i 20., to sve bi nam trebalo reći da smo negdje putem promašili i da se trebamo promijeniti. Treba nam drugačiji model unutarstranačkog funkcioniranja. Predsjedništvo unazad 10 godina ima 80, 90 posto istih lica – rekao je Jakšić, nazvavši Kolara čovjekom pobjeda, koji je pobjeđivao na izborima svojim imenom i prezimenom.


Domagoj Hajduković rekao je da žele stvoriti društvo koje crpi snagu iz različitosti, a ne ono koje izolira i osuđuje te Hrvatsku rodne ravnopravnsoti, ne samo na papiru već i u praksi. - U novoj Hrvatskoj nema mjesta korupciji, nepotizmu, duhu uhljebništva. SDP je tu za čovjeka, radnika, OPG - ovca, poduzetnika, to je nova Hrvatska po mjeri čovjeka – dodao je Hajduković.

Na novinarska pitanje je li on novi Milan Bandić te o šalabahterima, Kolar je odgovorio da iz njegove kuhinje nije izašao niti jedan jedini šalabahter. - Ja kao župan KZŽ surađujem s Bandićem vezano na projektima integriranog prijevoza, aglomeracije Zagreba, da povučemo sredstva na projektima bitnim za KZŽ. Po tome sam si onda dobar i s premijerom i HDZ – ovim ministrima. Ne smijemo se dijeliti na Peđine, Kolarove, Rankove, Mireline, to nas je dovelo do situacije u kojoj se SDP nalazi. Mi hoćemo suradnju, biti inkluzivna stranka, stranka okupljanja, novih rješenja, raditi demokratske iskorake i mijenjati SDP i Hrvatsku na bolje. To sada ne radimo, jer se cijelo vrijeme bavimo sami sa sobom – rekao je Kolar. Dodao je da su do prije mjesec dana mnogi htjeli doći u Zagorje i slikati se s njim kao uspješnim županom, a kada se usudio kandidirati, postao je Bandićevac, kandidat Sotone, vjerojatno pijanac i tko zna što još.
-Ja sam čovjek projekata, za manje priče i više rada – zaključio je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook