Prethodni članak
Sljedeći članak

KOLAR: 'Doprinos Zagoraca u Domovinskom ratu je ogroman i nemjerljiv'

Kod središnjeg križa na gradskom groblju u Krapini danas je obilježen Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije


Kod središnjeg križa na gradskom groblju u Krapini danas je obilježen Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije. Delegacije braniteljskih udruga, PU krapinsko – zagorske, Vatrogasne zajednice KZŽ, Grada Krapine te Krapinsko – zagorske županije položile su vijence i zapalile svijeće.

- Danas je jedan od najemotivnijih dana u godini, kada se svi u Krapinsko – zagorskoj županiji sjećamo naših branitelja koji su dali život za obranu domovine i svih onih nestalih i njihovih obitelji. Odajemo priznanje i svim Zagorkama i Zagorcima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. To je preko 11500 ljudi koji su bili spremni dati život za svoju domovinu i doprinos Zagoraca u Domovinskom ratu je ogroman i nemjerljiv. Na današnji dan je naša 103. zagorska brigada prvi puta krenula na karlovačko bojište, 7500 Zagoraca je prošlo kroz 103. brigadu i dali su svoj doprinos na samom početku rata sve do zadnjih akcija, i akcije Oluja. Ono što moram naglasiti je da je suradnja Krapinsko – zagorske županije s udrugama branitelja proizašlih iz Domovinskog rata izuzetna, da nadopunjavamo jedni druge oko zajedničke obaveze da štitimo dignitet Domovinskog rata i širimo istinu o njemu, a isto tako i u skrbi za naše branitelje. Kada govorimo o njima, govorimo i o pripadnicima MUP- a jer zapravo je policija bila prva oružana snaga u RH – naglasio je ovom prilikom župan Željko Kolar.

Da Dan branitelja Krapinsko – zagorske županije budi svake godine velike emocije i sjećanje na dane kada stvaranja hrvatske države, istaknuo je načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, umirovljeni pukovnik i ratni zapovjednik 103. brigade HV – a te savjetnik župana za branitelje. - Prije nekoliko dana bila je 29. obljetnica raketiranja Banskih dvora i pokšaja uništenja hrvatske države kroz uništenje tadašnjeg rukovodstva, a dan dva nakon toga i raskid odnoda s bivšom SFRJ. Treba istaknuti da je preko 11500 branitelja Krapinsko – zagorske županije, ne samo u 103. kao domicilnoj brigadi prošlo kroz Domovinski rat. Ne postoji ratište u RH gdje Zagorci nisu bili, od gardijskih do domicilnih brigada i stvarno ono što smo radili, i završna operacija Oluja, služi na čast svim braniteljima i žiteljima KZŽ. Povodom današnjeg dana svim hrvatskim braniteljima, posebno obiteljima stradalih i poginulih, želim čestitati ovaj dan – istaknuo je Miholić.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook