Prethodni članak
Sljedeći članak

BEROŠ: 'Javna okupljanja i veća obiteljska druženja najčešći su uzrok razvoja mikrožarišta'

Na sjednici Vlade danas je glavna tema rekordan broj novooboljelih u protekla 24 sata, njih čak 542


Na sjednici Vlade danas je glavna tema rekordan broj novooboljelih u protekla 24 sata, njih čak 542. Sličan trend rasta broja zaraženih, dodao je ministar zdravstva Vili Beroš, može se očekivati i u narednim danima ako se nastavi nepridržavanje mjera. Na bolničkom liječenju je trenutno 361 pacijent, a kako je naglasio Beroš, a samo u proteklih tjedan dana u bolnici su završila 344 pacijenta.

- Postepeno raste broj hospitaliziranih. 116 je zaraženih u zdravstvenom sustavu, 884 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. Što se tiče neuropsihijatrijske bolnice u Popovači, 21 djelatnik je u samoizolaciji, svi zaraženi pacijenti su adekvatno zbrinuti, a bolnica nesmetano funkcionira - rekao je.
Naglasio je kako zdravstveni djelatnici koji su se zarazili na radnom mjestu ostvaruju pravo na 100-postotnu naknadu.Ministarstvo zdravstva, dodao je, zatražilo je od Grada Zagreba da poveća kapacitete izolacije u bolničkim hitnim prijemima za Covid-19 bolesnike, prenosi 24sata.

- Javna okupljanja i veća obiteljska druženja, na koje dolaze osobe s blagim simptomima, najčešći su uzrok razvoja mikrožarišta, na taj način zaraza se nastavlja širiti dalje unutar obitelji, na radnom mjestu, u Domovima za starije, vrtićima, školama...U svim županijama imamo brojna tinjajuća mikrožarišta - poručio je i pozvao sve da se pridržavaju najjednostavnijih, a najučinkovitijih mjera u suzbijanju zaraze.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook