Prethodni članak
Sljedeći članak

'Izuzetno me veseli pjesma, vika i žamor mališana, polaznika dječjeg vrtića i upravo su mi oni dali elan i želju za novu kandidaturu'

Marko Kos, aktualni načelnik Općine Sveti Križ Začretje istaknuo kandidaturu za predstojeće izbore: 'Uspješna realizacija brojnih zacrtanih projekata daje legitimitet novom kandidiranju, no za donošenje konačne odluke o kretanju u novi mandat presudna je bila izgradnja dječjeg vrtića. Mnogi koji me dobro poznaju znaju da sam izjavljivao da ukoliko se vrtić ne izgradi neću se više kandidirati za načelnika Općine'


Uspješna realizacija brojnih zacrtanih projekata daje legitimitet novom kandidiranju, no za donošenje konačne odluke o kretanju u novi mandat presudna je bila izgradnja dječjeg vrtića. Mnogi koji me dobro poznaju znaju da sam izjavljivao da ukoliko se vrtić ne izgradi neću se više kandidirati za načelnika Općine.

Vrtić je izgrađen i moderno opremljeni prostor stavljen je u funkciju. Ovog trenutka to je suvremena ustanova koja s vremenom svakako treba povećavati kapacitete, a prostor u kojem djeluje se u skladu sa potrebama, novim trendovima i suvremenim životnim procesima treba širiti i dalje modernizirati jer naša djeca zaslužuju najbolje.
Izuzetno me veseli pjesma, vika i žamor tih mališana i upravo su mi oni dali elan i želju za novu kandidaturu. Prije 8 godina zacrtao sam u program realizaciju 30 - tak ključnih projekata. Kad se osvrnem iza sebe, realizacija zacrtanih ciljeva je zadovoljavajuća - malo po malo bez prevelike pompe u tome smo i uspjeli - zajednički u timu sa svim našim građanima. Zapravo, kada otvorim bazu projekata do današnjeg dana realiziralo se preko 50 većih i 100-tinjak malih projekata, sve s ciljem da Općina Sveti Križ Začretje postane jedna ugodna sredina za život, rad i odmor. 30 godina borili smo se sa svojevrsnim nedostatkom novca, no, danas je proračun stabilan zahvaljujući gospodarskom sektoru i vrijednim ljudima. Stabilnoj financijskoj situaciji pripomogli su i brojni EU i državni fondovi koji daju svojevrsni vjetar u leđa. Uz dobre poslovne odluke i trgovine poslovnim udjelima uspjeli smo vratiti i dio zemljišta i nekretnina koji predstavljaju srce našeg mjesta, a pogrešnim odlukama iz prošlosti su otišli u krive ruke.
Moja slika naše općine je prvenstveno dobra međuljudska suradnja, uređeni prostor i infrastruktura koja omogućuje ugodan život lokalnom stanovništvu, ali i otvara mogućnosti za razvoj poljoprivrede, gospodarstva i turizma.
Realno, problema na terenu ima i slika nije uvijek savršena, ali ako samo malo svi zajedno „zasučemo˝ rukave, možemo sve, a samo nebo nam je granica. Uvijek kao primjer dobre prakse ističem i svoju obitelj jer bez obzira na moju funkciju i dalje održavamo stoljetnu tradiciju bavljenja poljoprivredom i zanatstvom. Nije uvijek lako, ali održavamo postojeće, radimo i stvaramo neki dodatnu vrijednost za našu obitelj.
Sveti Križ Začretje raste u gospodarskom i ekonomskom smislu, a vrtić i buduća gradnja stambenih jedinica omogućit će i daljnji ostanak obitelji i naravno doseljavanje novih.
Vesele me novi projekti poput uređenja našeg centra, projekta „Banovina 0-99“, aglomeracije u sklopu koje se gradi kanalizacija za naše građane, daljnje povezivanje svih naselja sa našim središtem, nova sportska dvorana, jezične i glazbene škole ali i naravno uređenje i održavanje života svih naših svetokriških brega gdje mlade obitelji ostaju.
Iskreno se nadam da ću uz podršku građana sudjelovati u realizaciji tih, ali i budućih projekata na području naše Općine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook