Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Imamo sjajne službe, a naš zadatak je da ih međusobno umrežimo i uvježbamo’

Održana svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko - zagorske županije


Svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije održana je u Krapini, na Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske - 1. ožujka.

Svoje aktivnosti i rezultate u prošloj godini prezentirali su ispred Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije načelnik Stjepan Skuliber te predstavnici operativnih snaga i zdravstvenih ustanova: voditelj Službe civilne zaštite Krapina Miro Klasiček, pročelnik HGSS Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak, zamjenik načelnika PU krapinsko – zagorske Robert Pavić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić.

- Imamo sjajne službe, a naš zadatak je da ih međusobno umrežimo i uvježbamo da u zajedničkim intervencijama budu uspješni kao što su onda kad interveniraju sami. Stoga ćemo i ove godine imati jednu veliku vježbu, planiramo da to bude tip vježbe koji još nismo napravili, a razmišljamo da ove godine uključimo i vojsku - rekao je župan Kolar koji je ovom prilikom dugogodišnjem zamjeniku Anđelku Fereku-Jambreku dodijelio zahvalnicu za predan i neumoran rad na čelu županijskog stožera civilne zaštite.

-Nadam se da se više nikad neće ponoviti da u isto vrijeme bude i pandemija i ovakvi potresi. Ponosan sam što sam bio na čelu odličnog tima od 19 ljudi i mogu reći da smatram da smo svi zajedno odradili vrhunski posao - poručio je Ferek-Jambrek.

- U zadnjih pet godina smo imali sve, potres i pandemiju, nevremena, poplave, tuče i pozdrave. Mi smo cijelo vrijeme bili na raspolaganju da odgovorimo na sve te izazove. Na svemu učinjenome zahvaljujem svim dionicima sustava civilne zaštite, svim profesionalcima, kao i svim onim volonterima koji se nesebično uključuju u naš sustav civilne zaštite - poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook