Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Izloženi radovi učenika na temu sigurnosti u prometu


U galeriji Kulturno-turističko informativnog centra u Donjoj Stubici otvorena je jučer izložba radova pod nazivom Sigurnost u prometu.

Nakon što je istoimena izložba organizirana i svečano otvorena uz prigodni program u sportskoj dvorani Osnovne škole u Zlatar Bistrici javila se potreba da se izložba približi i djeci i mladima stubičkog kraja posebice osnovnim školama i dječjim vrtićima koji su sudjelovali u izradi tematskih radova na temu sigurnosti u prometu i koji su na taj način prenijeli poruku same djece i izložili problematiku sa kojom se djeca susreću kao sudionici u prometu.

Poziv za izradu dječjih radova organizirale su ove godine Policijska postaja Donja Stubica i Policijska postaja Zlatar Bistrica u suorganizaciji sa općinom Zlatar Bistrica u namjeri podizanja svijesti na nužnost poštivanja prometnih propisa posebice prometnih propisa vezano za zaštitu najranjivije skupine u prometu – djece!

Djeca i mladi posebno su ugrožena skupina u prometu, prvenstveno zbog svoje dobi, razvojnih ograničenja, neiskustva i nemogućnosti sagledavanja opasnosti i rizika u prometu te mogućih teških posljedica. Sigurnost djece u prometu jest briga i odgovornost koju moramo poduzeti svi kako bi zaštitili djecu.

Pozvano je 13 osnovnih škola i 13 vrtića te šest čuvaonica s područja djelovanja PP Zlatar Bistrica i PP Donja Stubica, a u Donjoj Stubici izloženi su radovi djece sa područja stubičkog kraja; Gornja i Donja Stubica, Stubičke Toplice i Oroslavje.

Organizatori ove izložbe u Donjoj Stubici su Multimedijalni centar STUB-KLUB i Društvo Naša djeca Donja Stubica ispred kojeg je sa prisutnom djecom iz Osnovne škole Donja Stubica i Dječjeg vrtića Bubamara interaktivno otvorenje programa vodio Zvonimir Babić koji je djecu upoznao sa temom izložbe, radovima te kroz dijalog saznao kako bi djeca „regulirala“ promet u Donjoj Stubici i koje bi prometne propise postavili građanima, a i djeci.

Ispred Policijske postaje Donja Stubica prisutnima se obratio i načelnik Policijske postaje Donja Stubica gospodin Ivica Krivak, a ispred Grada Donja Stubica nekoliko savjeta za sigurnost u prometu dao je i gradonačelnik Nikola Gospočić iskazavši zadovoljstvo na trudu koja su djeca uložila u izradu ovih upečatljivih likovnih i kreativnih radova.

Na ovoj izložbi između ostalih izložen je i rad učenika 2a razreda OŠ Donja Stubica koji su izradili pod mentorstvom učiteljice Jasminke Repar, a sa njime su osvojili i drugu nagradu u kategoriji osnovnih škola.

Izložba Sigurnost u prometu biti će u Donjoj Stubici izložena tjedan dana, a može se pogledati svaki radni dan u radnom vremenu Kulturno-turističko informativnog centra u Topličkoj 7.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook