Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrvatske ceste: Sutra kreće najnužnija sanacija kako bi se cesta otvorila za promet

Radovi na micanju materijala sa ceste DC74 Žutnica-Gornje Jesenje-Bednja-Varaždin očekuju se u četvrtak i petak, a izvodit će ih djelatnici kamenoloma Gorjak - najavili su iz Hrvatskih cesta

  • Igor Kralj/PIXSELL

    Igor Kralj/PIXSELL


Od 4. siječnja  zbog aktiviranja klizišta i velike količine zemljanog i kamenog materijala koji je kliznuo s brda i zatrpao državnu cestu DC74 Žutnica-Gornje Jesenje-Bednja-Varaždin. u predjelu Gorjak, njome nije moguće prometovati, odnosno zatvorena je za promet. 

Kako su nam sinoć javili iz Hrvatskih cesta, jučer su stručne službe obišle lokaciju i zatim održale sastanak kod vlasnika kamenoloma u Gorjaku te sastanak u tvrtki zaduzenoj za geomehaniku. Tokom dana bit će gotovo geomehaničko i geodetsko izvješće sa tehničkim rješenjem sanacije najnužnijeg dijela padine radi otvaranja ceste za promet. Radovi na micanju materijala sa ceste očekuju se u četvrtak i petak. Radove će izvoditi djelatnici kamenoloma Gorjak - najavili su iz Hrvatskih cesta. Do tada je zaobilazni pravac Đurmanec-Donje Jesenje-Gornje Jesenje.

Napominjemo da je spomenutim zaobilaznim pravcem pravcem kroz Donje Jesenje zabranjen promet teretnim vozilima i vozilima sa povišenom karoserijom, takva vozila moraju koristiti pravac Đurmanec-Macelj-Trakošćan-Bednja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook