Prethodni članak
Sljedeći članak

[GAJ MAČE - ODRA] Uvjerljiva pobjeda Gaja

27. kolo IV. NL-središte Zagreb, GAJ MAČE – Odra 3:1


I više nego zasluženo nogometaši Gaja stigli su do svoje trinaeste ovosezonske pobjede, a iako je trenutno na šestom mjestu, Gaj je još uvijek u krugu momčadi koji se bore za prve četiri pozicije koje vode u III. HNL.

Od početka su domaći pritisnuli goste, pa je tako već u 7. minuti Vujica pogodio iz gužve sa 7-8 metara udaljenosti za 1:0. Aktivni Benčić u 10. minuti odlično probija lijevi bok i dobro centrira, no Kipa s pet metara udaljenosti puca glavom preko gola. Slično je bilo i dvije minute kasnije, asistent je ponovno Benčić, a ovaj puta promašio je Iskrić. U 15. minuti već je 2:0. Nakon što je izmijenio dupli pas sa Čavalom, Vujica oštro puca, a lopta prolazi vrataru Zubaku kroz noge i završava u mreži. U 40. minuti kazneni udarac za Gaj, nakon što je srušen Krpanec u kaznenom prostoru gostiju. Loptu uzima Iskrić, ali puca preko gola. Na odmor se ipak otišlo s 3:0, nakon što je Bobinec opalio s 20 metara udaljenosti, a lopta je uz pomoć vjetra odsjela u mrežu gostiju. Prekrasan zgoditak. Prvo poluvrijeme bilo je jedno od najboljih poluvremena Gaja u ovoj sezoni.

U nastavku je Gaj stavio u brzinu niže i mudro kontrolirao utakmicu. Dobre prilike imali su Iskrić i Kresonja, ali nisu bili precizni. Gosti do 83. minute nisu stvorili ozbiljnu priliku, a onda Oraić nepotrebno ruši Pisačića, koji je s bijele točke smanjio na 3:1. No ni tu priči nije bio kraj. Rogić u 87. minuti ruši Benčića, pa sudac Ilčić ponovno pokazuje na bijelu točku. Lopta ovaj put uzima Vujica, no mlako puca pa Zubak brani njegov udarac.

U idućem kolu Gaj gostuje kod lidera Vrapča.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook