Prethodni članak
Sljedeći članak

DV Jurek je pri kraju: Postavlja se stolarija, montira kotlovnica i kuhinja, a vrata otvara mališanima na jesen

Zgrada dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici obuhvaća 3 vrtićke i 2 jasličke jedinice za ukupni predviđeni kapacitet 60 djece vrtićke i 24 djece jasličke dobi


Radovi na izgradnji Dječjeg vrtića Jurek su pri kraju. U ovom trenutku radi se na unutarnjem uređenju, odnosno postavlja se unutarnja stolarija, montira se kotlovnica i kuhinja, vrši postava lampi, soboslikarski radovi. U tijeku je i natječaj za dodatno opremanje i krajobrazno uređenje dječjeg vrtića, a u drugoj polovici ožujka očekuje se tehnički pregled. Otvorenje dječjeg vrtića kao objekta planira se za Jurjevo. A što se tiče same ustanove, dječji vrtić će započeti s radom kada se za to steknu zakonski uvjeti, odnosno ishode sve potrebne dozvole i suglasnosti. Naš plan je, ako sve bude u redu da bi dječji vrtić počeo sa radom slijedeće školske godine – istaknuo je načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić.

Veliki interes za upis djece
Ukupna neto površina dječjeg vrtića je 946 m2. Zgrada dječjeg vrtića u Gornjoj Stubici obuhvaća 3 vrtićke i 2 jasličke jedinice za ukupni predviđeni kapacitet 60 djece vrtićke i 24 djece jasličke dobi čime je povećana dostupnost usluge predškolskog odgoja (prostorni i površinski kapaciteti vrtića sukladno pedagoškom standardu). Postoji veliki interes za upis djece u dječji vrtić, čak i osoba s područja drugih jedinica lokalne samouprave. Upiti su svakodnevni i to nas jako raduje te se nadamo da će kapaciteti vrtića biti u potpunosti popunjeni – dodaje Krizmanić.


Demografska slika
Investicija je vrijedna između 14 i 15 milijuna kuna. Teško nam je procijeniti stvarnu vrijednost budući da još svi radovi nisu gotovi: priključci na komunalnu infrastrukturu, dodatno opremanje, krajobrazno uređenje – ističe. - Dječji vrtić Jurek od velikog je značaja za Gornju Stubicu. Spadamo u jednu od rijetkih jedinica lokalne samouprave na području naše županije koja nema dječji vrtić. Nadamo se da ćemo njegovom izgradnjom bitno utjecati na poboljšanje demografske slike naše općine i da ćemo na taj način uspjeti utjecati na to da mlade obitelji ostanu na području naše općine – zaključio je. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook