Prethodni članak
Sljedeći članak

Do 4. veljače predložite nekoga za Povelju, Plaketu ili Povelju počasnog građanina Grada Zaboka

Zbog lokalnih izbora Grad Zabok sada prima prijedloge za gradska priznanja


Zbog činjenice da se u svibnju, kada Grad Zabok slavi svoj dan, održavaju lokalni izbori, aktualni saziv Gradskog vijeća bit će raspušten prije izbora. To je razlog zašto Grad Zabok poziva sve da svoje prijedloge za priznanja Grada Zaboka prima sada, do 4. veljače jer Gradsko vijeće, koje će biti kasnije raspušteno, mora potvrditi dobitnike priznanja.

Grad Zabok povodom Dana grada dodjeljuje gradska priznanja i to: Povelju Grada Zaboka, Plaketu Grada Zaboka, Zahvalnicu Grada Zaboka koju dodjeljuje Gradonačelnik i Povelja počasnom građaninu Grada Zaboka.
Povelja Grada Zaboka dodjeljuje se povodom 22. svibnja, Dana grada Zaboka i to pojedincima, javnim i drugim ustanovama, tvrtkama, jedinicama lokalne samouprave u zemlji i inozemstvu, državnim tijelima i drugim institucijama za njihove izuzetne zasluge i rezultate koji doprinose razvoju Grada Zaboka ili ako na neki drugi način trajno zaduže Grad u području stvaralaštva i suradnje. Uz povelju, fizičkim osobama se dodjeljuje i novčana nagrada.
Plaketa Grada Zaboka dodjeljuje se povodom 22. svibnja, Dana grada Zaboka i to u pravilu pojedincima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju ili ugledu Grada Zaboka na bilo kojem polju. Pravo predlaganja kandidata za dodjelu povelja i plaketa imaju članovi Vijeća, Gradonačelnik, radna tijela Gradskog vijeća, te pravne i fizičke osobe s područja Grada Zaboka. O dodjeli povelje i plaketa odlučuje Gradsko vijeće na prijedlog Gradonačelnika. Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o priznanjima Grada Zaboka dodjeljuje se jedna povelja i dvije plakete.
Predlagači mogu svoj prijedlog dostaviti poštom Gradonačelniku, Zivtov trg 10 ili na e-mail: [email protected] najkasnije do 4. veljače 2021. uz obavezno pismeno obrazloženje iz kojeg je vidljivo radi kojih se rezultata i zasluga kandidat predlaže i za koje priznanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook