Prethodni članak
Sljedeći članak

DIP poziva maturante na online edukaciju kako bi se upoznali s izborima u Hrvatskoj


Državno izborno povjerenstvo (DIP) pozvalo je u petak učenike i profesore završnih razreda srednjih škola koji žele online edukaciju "I moj glas je bitan" u svojoj školi da se jave DIP-u na mail [email protected].

Edukaciju "I moj glas je bitan!", kojom se mladi birači (maturanti) upoznaju s izborima koji se provode u Hrvatskoj, DIP je od 2018. do 2020. provodio uživo u srednjim školama diljem Hrvatske.

Kako zbog epidemije COVID-19 nastavak edukacija na taj način nije moguć, DIP će maturante educirati online. Uputit će ih na ostvarivanje aktivnog i pasivnog biračkog prava na skorim lokalnim izborima te im objasniti specifičnosti navedenih izbora.

Edukaciju "I moj glas je bitan!", kojom se mladi birači (maturanti) upoznaju s izborima koji se provode u Hrvatskoj, DIP je od 2018. do 2020. provodio uživo u srednjim školama diljem Hrvatske, javlja Jutarnji.hr.

Kako zbog epidemije COVID-19 nastavak edukacija na taj način nije moguć, DIP će maturante educirati online. Uputit će ih na ostvarivanje aktivnog i pasivnog biračkog prava na skorim lokalnim izborima te im objasniti specifičnosti navedenih izbora.

IP je pripremio i kviz pomoću kojeg učenici mogu provjeriti svoje znanje te anketu koja će pomoći Državnom izbornom povjerenstvu da na osnovi iskustva s ovih edukacija pripremi ovakve ili slične edukacije i u budućnosti.

Prva online edukacija održana je s maturantima Komercijalne i trgovačke škole u Bjelovaru, u srijedu 10. veljače 2021.

Prezentacija "I moj glas je bitan" dostupna je na mrežnoj stranici stranici www.izbori.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook