Prethodni članak
Sljedeći članak

Buktinja iznad Podstrane, u pomoć u gašenju stiže i kanader

Ivan Kovačević, zapovjednik JVP-a Split kaže kako se požar širi, ali nema velikog vjetra. Na terenu su vatrogasci iz Žrnovnice, Podstrane, Splita te Gata. Gori borova šuma. Kolika je površina zahvaćena zasad se ne zna


Ivan Kovačević, zapovjednik JVP-a Split kaže kako se požar širi, ali nema velikog vjetra. Na terenu su vatrogasci iz Žrnovnice, Podstrane, Splita te Gata. Gori borova šuma. Kolika je površina zahvaćena zasad se ne zna, javlja 24 sata

Oko 14 sati buknuo je požar na brdu Perun iznad Podstrane, a na teren je izašlo više vatrogasnih društava. Požar se širi prema vrhu, a kako nam kaže zapovjednik JVP-a Split, Ivan Kovačević, kuće nisu ugrožene. Za sada nema puno informacija o stanju na terenu jer su sve raspoložive snage upućene na Perun.

- Požar se širi, ali nema velikog vjetra. Dignuli smo i kanader, a dan je još dovoljno dug pa imamo vremena staviti ga pod kontrolu. Na terenu su vatrogasci iz Žrnovnice, Podstrane, Splita te Gata – kratko nam je kazao Kovačević.

Iz DVD Podstrana kažu da su sve ekipe i DVD-ovi na terenu te da ovaj tren ne znaju ni broj ljudi na terenu ni kolika je površina zahvaćena. Riječ je o požaru guste borove šume na području Rastovca.

- Požar je buknuo 100-ak metara od kuća, ali širi se prema vrhu. Ovo je jedan od jačih – kratko je kazao čitatelj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook