Prethodni članak
Sljedeći članak

BRAVO: Ove godine u zagorskim školama čak 11 superodlikaša s prosjekom 5.0 kroz sve četiri godine školovanja


U Srednjoj školi Krapina danas je održana podjela svjedodožbi učenicima i nagrađivanje maturanata SŠ Krapina, koji su sve razrede srednjoškolskog obrazovanja završili s prosjekom 5.0, a takvih je ove godine četvero.

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan u emotivnom je govoru rekao da se danas slavi jedno od najvažnijih postignuća u vašim životima učenika. - Ovo je trenutak radosti i poniznosti, kada se osvrćemo na sve što ste postigli i hrabro gledamo prema budućnosti.  Zajedno smo prošli kroz mnoge lekcije, ne samo one iz knjiga, nego i života. Svaki od vas ostavio je svoj  trag u ovoj školi, a mi smo ponosni na sve što ste postigli. Vaš trud i posvećenost dokazali su da ste spremni suočiti se s novim izazovima koji vas očekuju – rekao je Rozijan.

Ravnatelj je imao i nekoliko poruka za ove mlade ljude koji iza sebe ostavljaju srednjoškolsko obrazovanje.  - Budite hrabri, ne bojte se pogriješiti, jer svaka pogreška je prilika za učenje i rast. Budite ljubazni i suosjećajni. Svijet treba ljude koji razumiju i podržavaju jedni druge. I na kraju, vjerujte u sebe i svoje sposobnosti jer samo tako možete postići velike stvari – poručio je Rozijan.

Župan Željko Kolar istaknuo je da Krapinsko – zagorska županija svake godine posebno nagrađuje učenike koji su sva tri odnosno četiri razreda prošli s prosjekom ocjena 5.0. – Ove je godine 11 takvih učenika u srednjim školama. Svaki od njih dobiva 500 eura nagrade. Fasiciniran sam brojem učenika koji je sudjelovao na državnim natjecanjima i uspjesima koje su postigli, iz znanja, sporta, društevnih djelatnosti, a to pokazuje da osim temeljenog učenja u samoj školi, da su vanškolske aktivnosti bile intenzivne, da je rad učitelja, profesora i mentora i van dijela nastave bio opsežan, da su si dali mnogo truda i uz same učenike i roditelje smo dobili ovaj rezultat – rekao je župan.

Maturantima je uputio iskrene čestitke i poručio da svojim uspjesima nisu promovirali samo sebe, već i svoju školu i čitavu Krapinsko – zagorsku županiju. – Želim vam daljnji uspjeh, da upišete željene fakultete, a onima koji su se odlučili da krenuti na tržište rada, da prvo pokušaju naći posao na području KZŽ. U posljednjih nekoliko godina mnoge tvrtke su otvorile nove pogone na području naše županije. Po prosjeku plaća 2013. godine smo bili na 16., 17. mjestu, a danas smo na petom u RH. S obzirom na infrastrukturu koju imamo, blizinu Zagreba i ostalo što imaju naši gradovi i općine, moja želja je da ostanete živjeti ovdje. Badava sva infrastruktura koju izgradimo, ulaganje, ako ljudi neće ostati ovdje, nema od toga velike koristi. Oni koji završe fakultet, ako dobe ponudu da odu van, naprave korak ispred, naravno da će to napraviti, ali ni onda nemojte zaboraviti od kuda ste došli i to dodatno znanje i iskustvo prenesite svojim kolegama i kolegicama koji su ostali ovdje – poručio je Kolar.

Učenici koji su primili nagradu Krapinsko – zagorske županije su Dina Draganić, Elena Čuček, Hrvoje Pongračić i Leon Vincelj.

 

Dina Draganić, maturantica Opće gimnazije SŠ Krapina rekla je da joj nagrada puno znači za buduće školovanje. – Prvenstveno hvala mojim profesorima koji su u meni probudili i razvili radnu etiku pomoć koje sam to ostvarila to. Nadam se daljnjem uspjehu u daljnjem školovanju – rekla je Dina.

Elena Čuček završila je smjer za hotelijersko – turističkog tehničara. - Nagrada mi je vodič i daljnji poticaj i sretna sam. Idem na fakultet, planiram upisati Ekonomski fakultet u Zagrebu – rekla je Elena.

 

Leon Vincelj, završio je smjer tehničar za računalstvo. - Zadovoljan sam i ponosan na to i znači mi puno ova nagrada, motivira me da i dalje tako radim – rekao je Leon.

Hrvoje Pongračić, maturant Prirodoslovno – matematičke gimnazija također je rekao da će mu ova nagrada puno značiti u daljnjem  školovanju. - Upisat ću matematuku na zagrebačkom PMF-u, a vjerojatno ću taj novac potrošiti na troškove studiranja – otkrio je Hrvoje.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook