Prethodni članak
Sljedeći članak

TUŽNA VIJEST: Preminuo poznati profesor i političar. Bio je i kandidat za gradonačelnika


U Varaždinu je jučer u 72. godini preminuo Marijan Cingula, doktor ekonomije, ugledni sveučilišni profesor i znanstvenik.

Rođen je 1. veljače 1953. godine u Potoku, općina Kutina. Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu bio je u stalnom radnom odnosu od 1980. godine do 1995. godine, u zvanju asistenta i docenta. Krajem 90-ih bio je direktor Varaždinske burze, piše Danica.hr.

Od 2001. do 2008. radi na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu u zvanju redovitog profesora. Od 2008. godine radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kao redoviti profesor u trajnom zvanju.

Odradio je i jedan mandat člana Nadzornog odbora Podravke u kojem je sjedio do 2005. godine. Bilo je to u doba premijera Ivice Račana.

U nekoliko mandata obnašao je dužnost predsjednika udruge Hrvatski računovođa, a bio je i prvi izabrani predsjednik Udruge certificiranih članova nadzornih odbora.

Marijan Cingula bio je aktivan i u političkom životu Varaždina i Varaždinske županije, kao gradski, odnosno županijski vijećnik. Dvaput je bio i kandidat za gradonačelnika Varaždina.

Cingula je autor prvog hrvatskog srednjoškolskog udžbenika za predmet poduzetništvo u srednjim ekonomskim školama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook