Prethodni članak
Sljedeći članak

NOVI MAROF: Proslava Međunarodnog praznika rada na Grebengradu te obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“


I ove je godine Grad Novi Marof u suradnji s Planinarskim društvom Grebengrad organizirao proslavu Međunarodnog praznika rada na Grebengradu te obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije „Bljesak“, dok je na Šejanu tradicionalno druženje organizirao novomarofski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Proslava Praznika rada na Grebengradu jedna je od najmasovnijih u Varaždinskoj županiji, što i ne čudi, budući da je odličan spoj rekreacije, izleta u prirodu te zabave i druženja, a proslavi se, kao i ranijih godina, pridružio i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Iz godine u godinu na Grebengrad dolazi sve više ljudi kako bi uživali u tradicionalno odličnom grahu, no znaju i da ovdje nudimo mnogo više od toga, a to su prekrasna priroda i naša utvrda Grebengrad. Upravo iz tih razloga, ovdje se svake godine okupe brojni građani, ne samo s novomarofskog područja, nego iz cijele Varaždinske županije, pa i šire – rekao je Jenkač uputivši okupljenima prazničnu čestitku.

Osim na Grebengradu, građani su se družili i na lokaciji Šejan, gdje je osim graha u ponudi bilo i meso s roštilja, a za dobru atmosferu bio je zadužen OK band iz Križevaca.

Na zadovoljstvo velikih i malih, proslava Međunarodnog praznika rada ove je godine obogaćena i novim sadržajima. Naime, prvi je put u novomarofskom Sportskom parku održan ulični malonogometni turnir u organizaciji ŠD New Marof City, a na istoj lokaciji posjetitelje su dočekali grah, napuhanac te igre za djecu i odrasle, organizirane u suradnji s NK Novi Marof. Na travnatom terenu uživalo se u odbojci, graničaru, badmintonu, ali i zagorskom bočanju.

– Novi su sadržaji očito pun pogodak! Često govorimo koliko su važni sport i rekreacija, boravak na otvorenom i druženje, kako za odrasle, tako još više za naše mališane. Mogu obećati da će i ovo događanje u našem Sportskom parku postati tradicionalno, stoga očekujem da ćemo naredne godine proslaviti Međunarodni praznik rada u još većem društvu – zaključio je gradonačelnik Jenkač.

 
 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook