Prethodni članak
Sljedeći članak

Albumi fotografija Zlatara polako se pune, a projekt traje i dalje

Do sada imamo šezdesetak povijesnih fotografija i stotinjak suvremenih fotografija. I dalje ćemo tražiti povijesne fotografije te ćemo pripremiti izložbu fotografija i razglednica kada će nam to epidemiološka situacija dopustiti, kažu u TZ grada Zlatara


Turistička zajednica grada Zlatara pokrenula je prošle godine projekt izrade albuma fotografija Zlatara, o čemu smo već pisali. - U ovo neobično vrijeme kada ne možemo organizirati planirane manifestacije, idealan je trenutak za ovakve projekte. Želimo turiste upoznati s ljepotama našeg kraja, a žiteljima ovog kraja pokloniti prekrasne fotografije našeg Zlatara i okolice – pojasnili su tada u zlatarskoj Turističkoj zajednici te pozvali građane, ali i žitelje drugih mjesta, koji imaju starije fotografije ili one novijeg datuma da sudjeluju u projektu. Fotografije su raspoređene u dva albuma – suvremeni album i povijesni album. - Posebno nam je zanimljiv povijesni album jer će posjetitelji na našoj web stranici i Facebook profilu moći vidjeti kako je Zlatar nekada izgledao i na taj način ćemo njegovati našu kulturnu baštinu i povijest. Suvremene fotografije se odnose na fotografije prirode, naših mjesta - rekla je Lana Bajzek iz TZ grada Zlatara.

Projekt je trajan

Albumi fotografija polake se pune. – Do sada imamo šezdesetak povijesnih fotografija i stotinjak suvremenih fotografija. Uskoro ćemo u albume dodati još prikupljenih fotografija. Najviše fotografija se nalazi na našoj Facebook stranici. Odaziv je bio dobar, ali smo očekivali puno veći. Stoga smo za suvremeni album odabrali fotografije u vlasništvu Grada Zlatara, a za povijesni album otkupili smo stare razglednice iz jednog antikvarijata. I dalje ćemo tražiti povijesne fotografije te ćemo pripremiti izložbu fotografija i razglednica kada će nam to epidemiološka situacija dopustiti – kaže Lana Bajzek.

Fotografije se mogu vidjeti na Facebook stranici i web stranici TZ grada Zlatara. Projekt je trajan, odnosno dok god ćemo nalaziti fotografije tako ćemo ih objavljivati i arhivirati, dodaje. Vezano uz ostale aktivnosti u protekloj godini, osim Fašnika, zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće organizirati preostake manifestacije.

Nove manifestacije

- Ove godine nadamo se povoljnijoj epidemiološkoj situaciji koja će nam omogućiti da održimo naše tradicionalne manifestacije, ali planiramo ponuditi i neke nove manifestacije kao što je Uskrsni doručak i traženje pisanica za građane i posebice djecu, dok preko ljeta imamo u planu građanima i turistima ponuditi Ljetne večeri u parku – intimne glazbene večeri, Noć zvijezda padalica itd. Cilj nam je što više obogatiti slobodno vrijeme građanima i posjetiteljima. Također, želimo razvijati naše manifestacije te ih malo osvježiti. Organizirat ćemo razne aktivnosti vezane uz boravak u prirodi, posebice na našoj prekrasnoj Ivanščici te ćemo se usredotočiti na razvoj biciklističkih, pješačkih i planinarskih ruta na našem području. Imamo mnogo aktivnosti u planu, a provodit ćemo ih kako nam epidemiološke i druge situacije omogućuju – kažu u TZ grada Zlatara.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook