Prethodni članak
Sljedeći članak

„100% ZAGORSKO“ PONOVNO U ZAGREBU: U petak i subotu Zagorje na Jelačić placu!

Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 70 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zagorsku tradiciju, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije


Krapinsko-zagorska županija 17. i 18. rujna 2021. godine dvanaestu godinu zaredom organizira manifestaciju „100% Zagorsko“ u Zagrebu, koja će biti održana na Trgu bana Jelačića.

„100% Zagorsko“ je manifestacija prodajno-izložbenog karaktera čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude. Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 70 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zagorsku tradiciju, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari, tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima. U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca, uz popratni glazbeni program.

Trajanje manifestacije 100% Zagorsko u Zagrebu: u petak (17. rujna) od 08,00 do 22,00 sata, a u subotu (18. rujna) od 08,00 do 20,00 sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook