Prethodni članak
Sljedeći članak

'Veselo, veselo seniori': Tribine na temu socijalnih usluga za starije osobe

Projekt je financiran EU sredstvima u ukupnom iznosu od 1.419.010,26 kn iz Europskog socijalnog fonda


Lokalna akcijska grupa Zagorje - Sutla je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Pregrada dana 6., 7. i 8. rujna 2021. održala javne tribine u Pregradi, Desiniću i Humu na Sutli na temu: “Različiti aspekti socijalnih usluga za starije osobe” u okviru projekta „Veselo, veselo seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge“. Na trodnevnom javnom panelu voditeljica projekta i ravnateljica GDCK Pregrada Štefica Pasarić prezentirala je projekt “Veselo, veselo, seniori”, a Nataša Koražija, ravnateljica Doma za starije osobe Park iz Zagreba govorila je o tome zašto je važno raditi zajedno u skrbi za starije osobe. U predstavljaju županijskih aktivnosti, pregleda palijativne skrbi i prava u sustavu zdravstva sudjelovali su Valent Balija, koordinator palijativne skrbi Krapinsko-zagorske županije te članovi mobilnog palijativnog tima Vilmica Cimić i Muharem Mehulić. Javne tribine posjetili su i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Desinića Zvonko Škreblin i predstavnica općine Hum na Sutli Jelena Posilović.

U raspravu nakon predstavljenih tema uključili su se prisutni građani koji su iskazali zadovoljstvo aktivnostima u kojima sudjeluju u projektu, kao i određenim prijedlozima koji bi mogli doprinijeti unapređenju statusa starijih osoba u zajednici. Projekt „Veselo, veselo seniori“ financiran je EU sredstvima u ukupnom iznosu od 1.419.010,26 kn iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. te se provodi do 31.7.2022. godine. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom Zagorje-Sutla, Mrežom udruga Zagor, Centrom za socijalnu skrb Krapina, Gradom Pregrada, Općinom Desinić i Općinom Hum na Sutli. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući na dionicama gdje traju radovi pa vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program