Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Pogledajte snimku atraktivne krapinske staze 'Kajbumščak traila 2022'

Direktor i idejni začetnik utrke Ante Radak pojasnio je kako se ideja za ovaj trail rodila tijekom treninga na Strahinjčici


Dokazano iskusni krapinski Trkački klub 'Maraton', koji je do sad realizirao brojne projekte i organizirao mnoštvo utrka, najavio je svoj najnoviji projekt, odnosno, veliku utrku koja će se održati 22. lipnja, a koja po poznatom Kajbumščakovom putu, nosi naziv 'Kajbumščak trail 2022'.

Predsjednik kluba, Goran Antonović, istaknuo je kako je, u organizacijskom smislu, riječ o vrlo zahtjevnom i ambicioznom projektu -Razlog zbog kojeg je ova utrka teška i specifična je to što većina staze prolazi kroz šumu i teško pristupačan teren tako da će biti i potrebno puno posla da se staza očisti i pripremi za trkače – rekao je Antonović, istaknuvši pri tom i  veliku podršku lokalne zajednice kao i sponzora koji financijski potpomažu klub i bez kojih, kako je rekao, ne bi bilo svih tih projekata.

Direktor i idejni začetnik utrke Ante Radak pojasnio je kako se ideja za ovaj trail rodila tijekom treninga na Strahinjčici, okolnim brdima te, dakako, po Kajbumščakovom putu. -Riječ je o putu koji spaja sve sve vrhunce oko Krapine i ima svoj završetak točno na nalazištu krapinskog pračovjeka na Hušnjakovom. Posebnost utrke je što start ima direktno ispred ulaza u Muzej krapinskih neandertalaca, prolazi kroz povijesnu utvrdu krapinski Stari grad te se zatim penje na Strahinjčicu i prolazi cijelom njenom transverzalom, od zapadnog dijela skroz do istočnog dijela – objasnio je Radak.

Što se tiče samog Kajbumščak traila, bit će organizirane tri staze, odnosno, tri utrke. Osim glavne, najdulje staze od 26 kilometara i 1700 metara ukupnog uspona, te srednje staze 'Šumski gujdek' od 17 kilometara i 1100 metara uspona, za početnike i rekreativce organizatori su pripremili kratku stazu 'Mali krap', dugu 9 kilometara s 490 metara ukupnog uspona.

Za promociju same utrke, članovi kluba pripremili su i prigodni promo video, a sve detalje oko prijava i kotizacije za samu utrku možete pronaći klikom na link OVDJE.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook