Prethodni članak
Sljedeći članak

[KAMO ZA VIKEND?] Atraktivne radionice za djecu i odrasle u Velikom Taboru

Radionice se održavaju 8. i 9. siječnja 2022. godine u Dvoru Veliki Tabor, oba dana od 12 do 15 sati.


Veliki Tabor je divan primjer arhitekture kasnoga srednjeg vijeka. No, ono što ga čini dojmljivijim jest upravo krajolik u kojem je izgrađen. To nije samo kulturni krajolik već i očuvani ekološki prostor kojeg se poštuje i smatra ga se vrijednim jednako kao i  Tabor.

Šume, vinogradi, polja i livade, pa i sam burg, dom su brojnim životinjama koje često možete susresti prilikom posjeta Dvoru. Šišmiš i kuna, kao i golubovi, „smrdljivi martini“ i bubamare stalni su stanovnici Dvora Veliki Tabor. A oni su bili i inspiracija za zimske radionice koje se u najpoznatijem zagorskom burgu organiziraju ovih dana.

Prva od njih bila je srijedu, 5. siječnja 2022. godine i rezultirala „čudesnom šumom“. Nju su napravila djeca 1. i 2. razreda OŠ Đure Prejca Desinić . Sudjelovalo je 28 mališana koje su roditelji dovezli na radionicu i za dva sata došli po njih.

Djecu je najprije muzejska pedagoginja Kristina Pavlović kroz kviz, fotografije i razne zagonetke upoznala sa životinjskim svijetom u okruženju Dvora. Potom su, uz pomoć svojih učiteljica Mirjane Bobinac i Ivane Šimunić Krklec, uposlila svoje kreativne ručice i stvarala, od papira, kartona, boja i drugog materijala - drveće, grmlje, ježeve, vjeverice, žabu, srnu i srndaća, lisice, stršljene, oblake i sunce.

Sve to našlo je mjesta u jednoj sasvim posebnoj kartonskoj diorami koju se može tijekom ovih dana vidjeti u Rustikalnoj dvorani Dvora Veliki Tabor.

Zaposlene kreativce posjetila je i počastila ih, finim grickalicama i toplim čajem,  ravnateljica škole, Anica Karažija.

A koje se sve još životinje mogu susresti u bližoj i daljoj okolici burga doznat ćete pridružite li se ovog vikenda ZIMSKIM RADIONICAMA za djecu i odrasle, 8. i 9. siječnja 2022. godine u Dvoru Veliki Tabor, oba dana od 12 do 15 sati.

Ponovno će se kreirati šumsko okruženje, izrađivati životinje od kartona i smještati ih na njihova prirodna mjesta, a usput naučiti i kako se koja životinja zove, gdje živi, čime se hrani, tko su joj prijatelji, a tko neprijatelji.

Svi materijali za rad su osigurani. Vi se samo trebate pridržavati epidemioloških mjera i pokazati COVID potvrdu za starije od 16 godine.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook