Prethodni članak
Sljedeći članak

Američki Huffington Post preporučuje: "Hrvatsko zagorje morate posjetiti"

Dubrovnik, Plitvička jezera, Hrvatsko zagorje, Makarska i Mljet na prvih su pet mjesta na listi 10 najljepših mjesta u Hrvatskoj


Dubrovnik, Plitvička jezera, Hrvatsko zagorje, Makarska i Mljet na prvih su pet mjesta na listi 10 najljepših mjesta u Hrvatskoj koja svakako treba posjetiti prema mišljenju jednog od najuglednijih i najcitiranijih američkog news portala Huffington Posta.

Na njihovoj listi 10 najljepših mjesta koje treba posjetiti u Hrvatskoj iza Nacionalnog parka Mljet slijede Split, Pelješac, Rovinj, Zagreb i Kornati. Huffington Post uz svako mjesto daje kratki opis s fotografijom te što se ondje može posebno doživjeti.

Autori u podrubrici Travel za Hrvatsku pišu i da je jedna od najpopularnijih europskih plažnih destinacija koja, osim što je blagoslovljena suncem tijekom cijele godine, ima mnogo toga za ponuditi i u svojim povijesnim gradovima te na idiličnim otocima, javlja HRT .


''Hrvatska ima i veliko bogatstvo prirodnih atrakcija, među kojima su i vinogradi na otvorenim obalnim liticama te mnogo toga drugog'', ističu iz Huffingtona.

Prvo mjesto na listi deset najljepših mjesta u Hrvatskoj zauzima Dubrovnik za kojeg ističu da je impozantan u svakom smislu, biser Jadrana i jedno od najposjećenijih hrvatskih odredišta, kao i da je za najbolji pogled potrebno žičarom otići do vrha obližnjeg brda Srđ i prošetati se slikovitim gradskim zidinama. Napominju da je taj grad i na popisu UNESCO-a te poznat po svojim svjetlucavim mramornim ulicama, velikim baroknim crkvama i veličanstvenom palačom Sponza iz 16. stoljeća.

Za Nacionalni park (NP) Plitvička jezera kažu da je najslavniji hrvatski NP, prirodna divljina s plavim jezerima, slapovima i šumovitim planinama gdje se može puno naučiti o prirodno formiranim sedrenim barijerama, ali i da treba držati oči otvorene jer postoji mogućnost od vrebanja smeđeg medvjeda i risa iz šume.

Hrvatsko zagorje zauzelo treće mjesto

Posebna zanimljivost na toj listi je uvrštavanje Hrvatskog zagorja na treće mjesto, što nije baš često u sličnim listama koje dolaze iz svijeta. Zagorje je opisano kao slikovita regija u blizini granice sa Slovenijom gdje se nalazi mnogo srednjovjekovnih dvoraca, termalnih izvora i vinograda, a preporučuje se i istraživanje Krapine, obilazak vinskih konoba te bajkovitog dvorca Trakošćan.

Makarska je predstavljena živopisnim plažama i planinskim masivom Biokovo, uz napomenu da tamo treba još dosta toga učiniti, ali i da je odlična za obiteljski odmor.

Mljetom su također oduševljeni te pišu da je to raj s brojnim mogućnostima za aktivan odmor, dok za Split ističu da je drugi grad po veličini u Hrvatskoj te još jedna top destinacija na dalmatinskoj obali s veličanstvenom Dioklecijanovom palačom.

Još članaka iz "Turizam"

Facebook